23:55 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Παιδιά στη Συρία μαζεύουν σκουπίδια για να μπορέσουν να επιβιώσουν

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η καθημερινή ρουτίνα των παιδιών δεν είναι το σχολείο. Αντιθέτως, κάθε μέρα πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, όπου ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν αντικείμενα τα οποία μπορούν έπειτα να πουλήσουν για να βγάλουν τα προς το ζην.

Η φτώχεια έχει αναγκάσει τα παιδιά στην επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ να δουλεύουν, πηγαίνοντας σε χωματερές και αναζητώντας «χρήσιμα» σκουπίδια που μπορούν μετά να πουλήσουν για να επιβιώσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά είναι και ο Ζιάντ Ραχάλ ο οποίος πηγαίνει καθημερινά σε μία χωματερή για να μπορέσει να αγοράσει ψωμί για την οικογένειά του.

Ο Ζιάντ μαζί με άλλα παιδιά ψάχνουν στον χώρο για να μαζέψουν τρόφιμα ή πλαστικά και άλλα αντικείμενα που μπορούν να πουλήσουν για λίγα χρήματα.

Πουλούν τα «ευρήματά» τους με το κιλό σε ποσοστό περίπου 100 λίρες Συρίας ανά κιλό (0,16 ευρώ).

Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και δουλεύουν από το πρωί έως το απόγευμα για να βγάλουν λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

«Στέλνω το παιδί μου στη χωματερή για να βγάλει περίπου 2 ευρώ (1.000-1.1200 λίρες Συρίας) για να βοηθήσει στις καθημερινές ανάγκες για τα αδέρφια του», αναφέρει η μητέρα του Ραχάλ, η οποία δεν μπορεί να εργαστεί.

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία πολέμου και εκτοπισμών πληθυσμού, πολλά παιδιά όπως ο Ραχάλ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο και να εργαστούν.

Νωρίτερα φέτος, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προχώρησαν σε στρατιωτική επέμβαση στην επαρχία Ιντλίμπ, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο.

Πάνω από το 80% των ανθρώπων στη Συρία ζει στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό.

Πρόσφατα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι χωρίς επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια Σύριοι κινδυνεύουν άμεσα από την πείνα και την φτώχεια.

Σχεδόν 11 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και περίπου 9 εκατομμύρια υποφέρουν από έλλειψη τροφής, ενώ πάνω από το μισό του συνολικού πληθυσμού δεν έχει δουλειά.

Tags:
φτώχεια, πείνα, βίντεο, σκουπίδια, χωματερή, δουλειά, παιδιά, πόλεμος στη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK