Ύστερα από 35 χρόνια, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον ζωολογικό κήπο Μαρχαζάρ στο Ισλαμαμπάντ, ο πιο «μοναχικός ελέφαντας» του κόσμου θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Καμπότζη.
Ο Κάβαν, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Πακιστάν το 1985 ως δώρο από τη Σρι Λάνκα, έγινε ευρέως γνωστός ως ο πιο «μοναχικός ελέφαντας» στον κόσμο μετά από εκστρατείες, που πραγματοποιήθηκαν από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.
Το 2012 ο Κάβαν έχασε τον Σαχέλι, έναν άλλο ελέφαντα που ζούσε στον ίδιο ζωολογικό κήπο. Έκτοτε, ζει μια ζωή γεμάτη μοναξιά, σε κακές συνθήκες διαβίωσης και χωρίς καμία επαφή με το είδος του.
Το 2016 ακτιβιστές από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν προσπάθειες για να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στο ζώο και τελικά τα κατάφεραν τον Μάιο του 2020, όταν ένα δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ διέταξε τη μεταφορά του Κάβαν και το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου Μαρχαζάρ, ύστερα από αναφορές για κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Οι ιατρικές εξετάσεις του Κάβαν είχαν θετικά αποτελέσματα και σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμος για να μεταφερθεί στο νέο του σπίτι.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)