15:37 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

Ελπίδα για τον πιο «μοναχικό ελέφαντα» του κόσμου… Ξεκινά μια νέα ζωή

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ευχάριστα νέα ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, αναφορικά με το μέλλον του πιο «μοναχικού ελέφαντα» του κόσμου. Ο Κάβαν θα μεταφερθεί σε ένα νέο καταφύγιο άγριων ζώων με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ύστερα από 35 χρόνια, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον ζωολογικό κήπο Μαρχαζάρ στο Ισλαμαμπάντ, ο πιο «μοναχικός ελέφαντας» του κόσμου θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Καμπότζη

Ο Κάβαν, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Πακιστάν το 1985 ως δώρο από τη Σρι Λάνκα, έγινε ευρέως γνωστός ως ο πιο «μοναχικός ελέφαντας» στον κόσμο μετά από εκστρατείες, που πραγματοποιήθηκαν από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Το 2012 ο Κάβαν έχασε τον Σαχέλι, έναν άλλο ελέφαντα που ζούσε στον ίδιο ζωολογικό κήπο. Έκτοτε, ζει μια ζωή γεμάτη μοναξιά, σε κακές συνθήκες διαβίωσης και χωρίς καμία επαφή με το είδος του.

Το 2016 ακτιβιστές από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν προσπάθειες για να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στο ζώο και τελικά τα κατάφεραν τον Μάιο του 2020, όταν ένα δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ διέταξε τη μεταφορά του Κάβαν και το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου Μαρχαζάρ, ύστερα από αναφορές για κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Οι ιατρικές εξετάσεις του Κάβαν είχαν θετικά αποτελέσματα και σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμος για να μεταφερθεί στο νέο του σπίτι.

Tags:
Ζωολογικός Κήπος, καταφύγιο, μοναξιά, άγρια ζώα, ζώο, ζώα, ελέφαντας, viral βίντεο, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK