18:29 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Τρυφερά γράμματα σε πρόωρα μωρά: Νοσοκομείο βοηθά τα νεογέννητα να νιώσουν τη μητρική αγάπη

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε αυτό το νοσοκομείο κάνουν τα πάντα ώστε τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα να διατηρήσουν τον πολύτιμο δεσμό με τις μητέρες τους και να επιστρέψουν γρήγορα στην αγκαλιά τους. Οι νοσοκόμες διαβάζουν στα νεογέννητα γράμματα από τις μητέρες τους, σε μία μέθοδο που, όπως φαίνεται, αποδίδει.

Κάποια μωρά που γεννιούνται πρόωρα περνούν αρκετούς μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας ή τη θερμοκοιτίδα, όμως μερικές μητέρες δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι δίπλα τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Για να διατηρηθεί ο πολύτιμος δεσμός της μητέρας με το μωρό, οι γιατροί προτείνουν στις οικογένειες να γράφουν γράμματα στα μωρά τους, τα οποία οι μαίες διαβάζουν μετά στα νεογέννητα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μωρό ακόμη και μετά τον τοκετό, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο με τη μητέρα του καθώς την αισθάνεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχικά.

Κατά την άποψή τους η διατήρηση της επαφής της μητέρας με το μωρό είναι πολύ σημαντική και με τη μέθοδο αυτή έχουν πετύχει αποτελέσματα στη φροντίδα των νεογέννητων, που δεν έχουν κοντά τους τη μητέρα τους.

Σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά όταν νιώθουν αγάπη γύρω τους, παίρνουν βάρος και αναρρώνουν γρηγορότερα.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου, τα μωρά μπορεί να μην καταλαβαίνουν το νόημα όσων ακούνε, αντιλαμβάνονται όμως τα συναισθήματα.  

Αυτή η πρακτική δείχνει να έχει αποτελέσματα και χρησιμοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία.

Έτσι οι νοσοκόμες παρέχουν στους μικρούς ασθενείς ζεστασιά και φροντίδα, διαβάζοντάς τους τα γράμματα και προσπαθώντας να τους μεταδώσουν και την αγάπη της οικογένειάς τους που δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί.

 

 

Tags:
γράμμα, βίντεο, Ρωσία, νοσοκομείο, νεογέννητο, μητέρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK