18:19 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

Διασώστης - ήρωας βοήθησε τρεις φάλαινες μπελούγκα που βρέθηκαν τραυματισμένες μακριά από την ακτή

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας έσωσε τελευταία στιγμή τρεις τραυματισμένες φάλαινες μπελούγκα, οι οποίες είχαν κολλήσει στην άμμο αρκετά μακριά από την ακτή.

Ο διασώστης και υπάλληλος του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, Αλεξέι Παραμονόβ, έσωσε τη τελευταία στιγμή τρεις φάλαινες μπελούγκα, οι οποίες βρέθηκαν τραυματισμένες και κολλημένες στην άμμο κοντά στο χωριό Τσουμικάν. 

Ο διασώστης ειδοποιήθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής. Ο Παραμονόβ βρήκε τις φάλαινες 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την ακτή και γεμάτες πληγές, πιθανότατα λόγω μικροτραυματισμών που υπέστησαν από τις πέτρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Παραμονόβ έσκαψε μια τρύπα κάτω από τη νεαρότερη φάλαινα για να μπορέσει να την αναποδογυρίσει με ασφάλεια και να τη μετακινήσει πιο κοντά στη μητέρα της. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία κουβέρτα, για να προστατέψει όλες τις φάλαινες από το κρύο.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο διασώστης πέρασε σχεδόν όλο το βράδυ με τα τραυματισμένα ζώα, τα οποία εντέλει κατάφεραν, με τη βοήθεια της παλίρροιας, να επιστρέψουν ασφαλή στη θάλασσα.

Tags:
ζώα, επιχείρηση διάσωσης, διάσωση, Ρωσία, φάλαινα Μπελούγκα, φάλαινα, viral βίντεο, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK