03:34 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων με tweets που έκανε σχετικά με ένα άρθρο για την εμμηνόρροια, με πολλούς να τη χαρακτηρίζουν «τρανσφοβική».

Νωρίτερα τον Ιούνιο, η διάσημη συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αφορμή μία ανάρτησή της στο Twitter στην οποία σχολίασε ένα άρθρο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια».

Η Ρόουλινγκ σε σχόλιό της, συσχέτισε το φύλο και την εμμηνόρροια, λέγοντας ότι «"Άτομα με εμμηνόρροια". Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει...Wumben; Wimpund; Woomud;»,

Το σχόλιο της προκάλεσε αμέσως πολλές αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντάς την «τρανσφοβική» και επισημαίνοντας ότι γυναίκες δεν είναι μόνο εκείνες που έχουν εμμηνόρροια.

Πολλοί επίσης επέκριναν τη συγγραφέα, καθώς χωρίς καμία αφορμή αποφάσισε να κάνει τέτοιου είδους tweets ενώ είναι σε εξέλιξη ολόκληρος αγώνας για τη φυλετική ισότητα και τον ρατσισμό.

Πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες από τις μεταφορές του Χάρι Πότερ πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις της, ανάμεσά τους και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χάρι Πότερ.

«Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε δήλωση περί του αντιθέτου διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανς ανθρώπων και είναι ενάντια σε όλες τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας που έχουν πολύ μεγαλύτερη ειδίκευση σε αυτό το θέμα από ότι εγώ ή η Τζο» ανέφερε ο ηθοποιός μεταξύ άλλων. 

Η συγγραφέας απαντώντας σε σχολιασμούς των αναρτήσεων προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, κατακρίθηκε και πάλι σχετικά με την πεποίθησή της για τα φύλα.

«Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια» έγραψε η ίδια.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν ένα νέο κύμα οργής. Κάποιοι έκαψαν τα βιβλία της Ρόουλινγκ δημόσια, ενώ στο Twitter ξεκίνησε ένα flashmob που έδειχνε την κηδεία της συγγραφέως.

Ο ηθοποιός Έντι Ρέντμεϊν, που έπαιξε στην ταινία «Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται» επίσης πήρε απόσταση από τη Ρόουλινγκ για τα επίμαχα σχόλιά της σχετικά με τα τρανσέξουαλ άτομα.

«Δεν θα ήθελα ποτέ να μιλήσω εξ ονόματος της κοινότητας, αλλά ξέρω ότι οι αγαπητοί μου transgender φίλοι και συνάδελφοι έχουν κουραστεί από τη συνεχή αμφισβήτηση της ταυτότητάς τους. κάτι που πολύ συχνά οδηγεί σε βία και κακοποίηση. Απλώς θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ειρηνικά και είναι καιρός να τους αφήσουμε να το κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Tags:
ουδέτερο φύλο, ισότητα φύλων, βίντεο, tweets, Twitter, τρανς, τρανσέξουαλ, Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK