10:58 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένας επτάχρονος μαθητής από τη Ρωσία ανακάλυψε τυχαία μαζί με μία ομάδα ερευνητών τα απολιθώματα ενός γιγαντιαίου ερπετού στα παράλια της Νήσου Ρούσκι. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τι ζώο έζησε πριν από 247 εκατομμύρια χρόνια.

Ένα επτάχρονο αγόρι από την ανατολική Ρωσία ανακάλυψε απολιθώματα ενός γιγαντιαίου προϊστορικού θαλάσσιου ερπετού - ενός ιχθυόσαυρου, στα παράλια της Νήσου Ρούσκι. 

Το αγόρι βρέθηκε στην περιοχή μαζί με μία ομάδα ερευνητών, όταν ανακάλυψε τα απολιθώματα του ζώου, το οποίο σύμφωνα με τους ερευνητές κατοικούσε στις θάλασσες της Γης πριν από 247 εκατομμύρια χρόνια.

Ο επικεφαλής του τμήματος Παλαιοντολογίας στο Ινστιτούτο Γεωλογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στο Blagoveshchensk, Γιούρι Μπολότσκι, δήλωσε ότι η ανακάλυψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το κρανίο και η σπονδυλική στήλη του ιχθυόσαυρου μπορεί να παραμένουν ανέπαφα μέσα στο βράχο.

Ο ιχθυόσαυρος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που έχουν ζήσει ποτέ στη Γη με ένα από τα μεγαλύτερα σώματα (περίπου στα 25 μέτρα ).

Tags:
παιδί, ερευνητές, Ρωσία, ερπετό, Επιστήμη, viral βίντεο, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK