07:21 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι εκτροφείς σκύλων ράτσας σαλούκι στη Συρία, κατάφεραν να βγουν «αλώβητοι» τόσο από τον πόλεμο, όσο και από την πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίζοντας κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Η εκτροφή και η πώληση σκύλων ράτσας «σαλούκι» αποτελεί μία σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της επαρχιακής πόλης Al-Darbasiyah στα σύνορα της Συρίας με τη Τουρκία. Παρά τον πόλεμο στην περιοχή και την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού οι επιχειρηματίες κατάφεραν και επιβίωσαν, κρατώντας τις πωλήσεις στα ύψη. 

Στο χωριό Alia, στα περίχωρα του Al-Darbasiyah, εκτροφείς όπως ο Μοχάμεντ Ντέρμπας κρατούν σε φόρμα τα σαλούκι με τις μοτοσικλέτες τους. Πρόκειται για παράδοση χρόνων, η οποία έχει περάσει από γενιά σε γενιά.

«Ανατρέφω περίπου 50 σκυλιά. Προς το παρόν, περιμένω να ανοίξει ξανά ο δρόμος, για να τα μεταφέρω στους ιδιοκτήτες τους στα Εμιράτα. Η εκτροφή κυνηγετικών σκύλων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε αυτή την περιοχή. Είναι κάτι που το έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας», λέει ο Μοχάμεντ.

Οι περισσότεροι εκτροφείς πραγματοποιούν αγοροπωλησίες με υπηκόους των Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Το κόστος ενός σαλούκι κυμαίνεται στα 1.700 με 2.500 ευρώ.

Tags:
πανδημία, πόλεμος, αγορά, Συρία, σκύλος, viral βίντεο, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK