01:47 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ένας Ιάπωνας σχεδιαστής και animator αποφάσισε να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό, παίρνοντας έμπνευση από ταινίες όπως το Tron και το Blade Runner.

Ο Σούκα, ένας Ιάπωνας σχεδιαστής και animator, λατρεύει οτιδήποτε φουτουριστικό, ειδικά όταν έχει μία αισθητική cyberpunk.

Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή μάσκα με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, παίρνοντας έμπνευση από ταινίες όπως το Tron και το Blade Runner.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, εργαζόταν με cyberpunk σχέδια.

Σε μία προσπάθεια να ξεχωρίσει, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό για τον ιό αποφάσισε να δημιουργήσει μία μάσκα ανάλογη της αισθητικής του.

Οι δημιουργίες του γίνονται με τρισδιάστατη εκτύπωση, καλώδιο ηλεκτροφωταύγειας και μπαταρίες ΑΑ.

Από τις ιδιαίτερες όμως αυτές μάσκες δεν λείπει το ιαπωνικό στοιχείο.

«Στην Ιαπωνία, οι μορφές των δαιμόνων χρησιμοποιούνται ως φυλαχτά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γι’ αυτό χρησιμοποιώ το σχέδιο των δαιμόνων αυτή τη στιγμή, με την έννοια των φυλαχτών που αποτρέπουν την πανδημία του κορονοϊού» αναφέρει ο Σούκα.

Οι μάσκες του Σούκα έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στα κοινωνικά μέσα. Ο σχεδιαστής αποφάσισε να δημιουργήσει περισσότερες από αυτές προς πώληση, μετά από πολλά αιτήματα του κόσμου.

Tags:
σχεδιαστής, Ιαπωνία, κορονοϊός, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK