00:28 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Ποτέ μην πάρετε τα μάτια σας από τον κροκόδειλο όταν κολυμπάτε μαζί του!» Αυτή είναι η συμβουλή ενός ατρόμητου βιντεογράφου, ο οποίος ήρθε… «πολύ κοντά» με τα γιγάντια ερπετά στο Μεξικό, τραβώντας μερικά πολύ εντυπωσιακά πλάνα που κόβουν την ανάσα.

O Μπαρτολομέο Μποβέ, ο οποίος είναι επαγγελματίας δύτης, με τα πλάνα του δείχνει τους κροκόδειλους γεμάτους περιέργεια να διερευνούν τους δύτες και τον εξοπλισμό τους στον βυθό του Μπάνκο Τσιντσόρο.

Ο βιντεογράφος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι κροκόδειλοι είναι ισχυρά και εξαιρετικά έξυπνα αρπακτικά και καθένας τους έχει τη δική του προσωπικότητα με καθορισμένα χαρακτηριστικά».

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, όταν δύο κροκόδειλοι συγκρούονται μεταξύ τους, ο μεγαλύτερος πάντα επικρατεί και η συνάντησή τους καταλήγει με τον μικρότερο να υποχωρεί.

«Γι’ αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν μου επιτίθενται και αντίθετα με αφήνουν να τους πλησιάσω ανενόχλητος, η απάντηση είναι απλά ότι θα μπορούσαν ν επιτεθούν ανά πάσα στιγμή εάν είχαν την ευκαιρία» αναφέρει ο Μποβέ.

«Αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους κροκόδειλους ξεπερνούν εμάς τους ανθρώπους όσον αφορά το μέγεθος, μερικές φορές, σε γενικές γραμμές, θεωρούν έναν ενήλικο άνθρωπο ως “πολύ μεγάλο” και ως εκ τούτου ένα λιγότερο βολικό θήραμα σε σχέση με αυτά που συνήθως τρώνε, τα οποία είναι σημαντικά μικρότερα σε μέγεθος, όπως ψάρια, πουλιά, οστρακόδερμα.

Ο βιντεογράφος αναφέρει ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να πλησιάσει κανείς αυτούς τους κροκόδειλους είναι ακριβώς από μπροστά τους λόγω της περιορισμένης οπτικής τους εμβέλειας και στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο από αυτούς από αυτά στο νερό.

«Ευθεία μπροστά τους γιατί συνήθως όταν επιτίθενται, γλιστρούν στο πλάι, δεν ορμούν μπροστά με δάγκωμα. Είναι πολύ έξυπνα ζώα και σε παρακολουθούν συνεχώς. Τα μάτια τους παρακολουθούν πάντα τις κινήσεις σου στο νερό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συμβαίνει όμως μερικές φορές ότι ακόμα κι αν τους πλησιάσεις από μπροστά, αργά αλλά σταθερά τοποθετούνται στο πλάι σου, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε πιθανή στιγμή απόσπασης της προσοχής για να αξιολογήσουν την επίθεση» προσθέτει.

Tags:
κολύμπι, βίντεο, ερπετά, βυθός, Μεξικό, κροκόδειλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK