23:54 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βαρκελώνη έχει το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στο σύμπαν του «Alien» στον κόσμο. Ένας λάτρης των ταινιών έχει αναπαράγει πιστά μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές της ανθολογίας του Alien, όπως το πλοίο Nostromo και το Narcissus, όπου η Έλεν Ρίπλεϊ αντιμετώπισε το εφιαλτικό xenomorph.

Το «Alien» αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου και αποτελεί σταθμό στην επιστημονική φαντασία και τον τρόμο.

Η θρυλική ταινία «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ προβλήθηκε στις ΗΠΑ, στις 25 Μαΐου του 1979 και αποτέλεσε το έναυσμα για μία ολόκληρη μυθολογία γύρω από αυτό, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστημονική φαντασία στον κινηματογράφο.

Ακόμη και μετά από 41 χρόνια, εξακολουθεί να προκαλεί κρύο ιδρώτα σε όποιον βλέπει το εξωγήινο πλάσμα βγαίνει από το στήθος του Τζον Χαρτ, σε μία από τις πιο εικονικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Είναι διαχρονικό γιατί στοχεύει στους πιο αρχέγονους φόβους: Είναι ένας ψυχρός, μαύρος, τρομακτικός τόπος και εκεί «κανείς δεν μπορεί να ακούσει τις κραυγές σου».

Η κλειστοφοβία που  περιβάλλει το διαστημόπλοιο «Νοστρόμο», το σκοτάδι που καταπίνει τους διαδρόμους του σκάφους και ο εφιάλτης της άγνωστης απειλής, ενός εξωγήινου, που βυθίζει τα πάντα στον θάνατο.

Ο Λουίς Εσκριμπάνο δυσκολεύτηκε να κοιμηθεί τη νύχτα που είδε για πρώτη φορά το Alien.

Ωστόσο ήταν αδύνατο να πάρει τα μάτια του από την οθόνη, μέχρι να μάθει πώς το κυνήγι του πληρώματος του USCSS Nostromo από το εφιαλτικό εξωγήινο πλάσμα θα τελείωνε.  

Για τον Εσκριμπάνο, το Alien αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στον κινηματογράφο.

«Τόσο σε ειδικά εφέ όσο και στο σχεδιασμό, ήταν αναμφίβολα κάτι άνευ προηγουμένου. Πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι συναντήθηκαν και έκαναν μια επανάσταση πριν από 41 χρόνια», αναφέρει.

Ο ενθουσιασμός του για την ταινία τον οδήγησε να συλλέγει κάθε είδους αντικείμενα, από αυτοκόλλητα και αφίσες μέχρι γλυπτά και όπλα από τις ταινίες.

Κομμάτια της ιστορίας που καλύπτουν όλες τις εσοχές του δωματίου, που είναι αφιερωμένο στο Alien.

Το διαμέρισμά του στη Βαρκελώνη ήταν πολύ μικρό. O άνδρας είχε δύο επιλογές: να σταματήσει να επεκτείνει τη συλλογή του ή να αναζητήσει έναν μεγαλύτερο χώρο. Διάλεξε το δεύτερο.

Ο Λουίς, που είναι γνωστός ως Νοστρόμο στα κοινωνικά δίκτυα, αναζήτησε ένα νέο «καταφύγιο» για τη συλλογή του, ωστόσο αποφάσισε να το διακοσμήσει και να το φτιάξει σαν τα σκηνικά των ταινιών και να μην είναι απλά συλλεκτικά κομμάτια τοποθετημένα σε ράφια.

Έτσι με τα ίδια του τα χέρια, δημιούργησε κάποιες σκηνές που εμφανίζονται στις ταινίες.

Μπορεί κανείς να δει τον διάδρομο του θρυλικού σκάφους USCSS Nostromo, το εργαστήριο του ανδροειδούς Ας, το σκάφος Narcissus με το οποίο η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ δραπετεύει και πολεμά με τον κυνηγό της.

Υπάρχουν δωμάτια με φιγούρες φυσικού μεγέθους της Βασίλισσας Xenomorph, των αυγών και άλλων.

Ο Εσκριμπάνο χρειάστηκε πάνω από τρία χρόνια για να το δημιουργήσει και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του αναμένει να ολοκληρωθεί το 2021.

«Τώρα είναι στο 90% όμως ελπίζω ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμο», αναφέρει ο Λουίς.

Το μουσείο του Alien, δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, όμως ο δημιουργός του κάνει ξεναγήσεις μετά από αιτήματα θαυμαστών στον ελεύθερο χρόνο του.

Το 2002 η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επέλεξε επισήμως το «Άλιεν» να διατηρηθεί στο διηνεκές στο Εθνικό Μητρώο Ταινιών των ΗΠΑ ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική» ταινία.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης H.R. Giger σχεδιάζοντας τα σκηνικά και το εξωγήινο πλάσμα έδωσε το στίγμα της ταινίας, όπου ακόμη και αυτοί που δεν έχουν δει το Alien, το γνωρίζουν σίγουρα.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK