08:34 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με αφορμή τα 75 χρόνια από τη Δίκη της Νυρεμβέργης, ο ανθρωπιστής συγγραφέας Μάρεκ Χάλτερ, μιλά για τα μαθήματα που πήρε ο άνθρωπος από αυτή τη διαδικασία-ορόσημο, χαρακτηρίζοντάς την ως την ευκαιρία για να «σωθεί η ανθρωπότητα από περαιτέρω γενοκτονίες».

Πριν από 75 χρόνια πραγματοποιήθηκε η δίκη των Γερμανών ναζιστών εγκληματιών πολέμου, που διενεργήθηκε από Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο στη Νυρεμβέργη, η οποία διήρκεσε από τις 20 Νοεμβρίου 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946.

Η Δίκη της Νυρεμβέργης χαρακτηρίστηκε ως η «αρχή της ειρήνης» και η σημασία της είναι ανεκτίμητη.

Σε αυτή τη διαδικασία αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τα εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τους Ναζί.

Ήταν εκείνη η στιγμή που τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο η έννοια της ειρήνης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος.

Σήμερα, καθώς πολλές χώρες και ήπειροι «διαλύονται» από πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις, η έννοια αυτή είναι πιο σημαντική από ποτέ να μην λησμονείται.

Ο Γάλλος με καταγωγή από την Πολωνία, συγγραφέας δημοσιογράφος και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρεκ Χάλτερ μιλά για τη σημασία και τα μαθήματα που έδωσε στον άνθρωπο αυτή η Δίκη.

Tags:
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, Νυρεμβέργη, εγκλήματα πολέμου, ναζί, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK