23:08 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 62
Βρείτε μας

Με πλήρωμα τρεις γιατρούς και τρεις διασώστες της πτητικής ομάδας του ΕΚΑΒ, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί ήδη αεροδιακομιδές ασθενών με COVID-19.

Σε ιπτάμενο ασθενοφόρο έχει μετατρέψει το ΕΚΑΒ αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να πραγματοποιήσει αεροδιακομιδές ασθενών με COVID-19.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που εξασφάλισε το Sputnik, στο αεροσκάφος έχει τοποθετηθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός του ΕΚΑΒ, μεταξύ του οποίου, η ειδική κάψουλα όπου τοποθετούνται οι ασθενείς με κορονοϊό, φιάλες οξυγόνου κ.ά. προκειμένου να γίνει η αεροδιακομιδή ασθενών από το νοσοκομείο της Δράμας.

Η ειδική κάψουλα που βρίσκεται μέσα στο C-130 στην οποία μεταφέρεται ο ασθενής με κορονοϊό
© Sputnik
Η ειδική κάψουλα που βρίσκεται μέσα στο C-130 στην οποία μεταφέρεται ο ασθενής με κορονοϊό

Έτσι σήμερα στις 10:00 το πρωί -όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο- απογειώθηκε με C-130 πτητική ομάδα του τμήματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, αποτελούμενη από τρεις γιατρούς και τρεις διασώστες, και μετέφεραν τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο 76χρονους κι έναν 75χρονο που νοσούν βαριά από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι χτες το βράδυ, η πτητική ομάδα του ΕΚΑΒ χρησιμοποίησε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και μετέφερε δύο διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό από τη Ρόδο σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πτητική ομάδα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ έχει στη διάθεσή της πτητικά μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και ένα αεροσκάφος της Aegean τύπου bombardier το οποίο χρησιμοποιείται για μεταφορά non-COVID περιστατικών, φωτογραφία από το εσωτερικό του οποίου σας παρουσιάζει σήμερα το Sputnik.

Αεροσκάφος της  Aegean, τύπου bombardier, έχει μετατραπεί ειδικά από το ΕΚΑΒ για μεταφορά non-COVID ασθενών
© Sputnik
Αεροσκάφος της Aegean, τύπου bombardier, έχει μετατραπεί ειδικά από το ΕΚΑΒ για μεταφορά non-COVID ασθενών
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
Δράμα, αεροπλάνο, κρούσματα, κρούσμα, C-130, ΕΚΑΒ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK