08:11 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για άλλους ανατριχιαστικά, για κάποιους ανακουφιστικά: Τα φίδια δεν είναι μόνο ένα ερπετό απαραίτητο στην τροφική αλυσίδα της παγκόσμιας πανίδας και την εύρυθμη λειτουργία του οικοσυστήματος, αλλά και μια μέθοδος μασάζ που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Η οφιδιοφοβία, ο ακραίος φόβος των φιδιών είναι ένας από τους πιο κοινούς φόβους στον κόσμο που αφορά περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων του πλανήτη.

Αυτό, όμως, δεν απέτρεψε έναν Αιγύπτιο φυσιοθεραπευτή στην πόλη Νασρ της Αιγύπτου να φτιάξει σπα, συστήνοντας στους συμπατριώτες του μια από τις πιο ανατριχιαστικές μεθόδους μασάζ: Το μασάζ με φίδια.

Ο Σαφγουάτ Σούντκι χρησιμοποιεί μη δηλητηριώδη φίδια κάθε  μεγέθους τα οποία, ασκώντας πίεση στο σώμα, διεγείρουν τα νεύρα, ενεργοποιούν ορμόνες και αποτέλεσμα τη μείωση της έντασης και την «αποκατάσταση του σφίγους και της ζωτικότητας».

«Το μασάζ φιδιών έχει διάφορα οφέλη, μεταξύ αυτών και τη διέγερση των νεύρων που ενεργοποιούν την ενδορφίνη και συνεπώς την ντοπαμίνη, γνωστή ως ορμόνη της χαράς, ενώ παράλληλα τονώνουν και την κυκλοφορία του αίματος,  μειώνοντας την ένταση και το άγχος και αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση» λέει ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης του σπα.

Το μασάζ με φίδια θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές την τελευταία δεκαετία στην Ασία, ιδίως σε Φιλιππίνες και Ινδονησία.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή κερδίζει διαρκώς έδαφος και θαυμαστές και σε άλλες χώρες, όπως Βραζιλία, Ρωσία, ΗΠΑ και εσχάτως και στην Αίγυπτο.

Tags:
video, βίντεο, Αίγυπτος, μασάζ, φίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK