19:29 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ένας αδέσποτος σκύλος άφησε τους δρόμους και αποτελεί πλέον επίλεκτο μέλος της ομάδας ενός αστυνομικού τμήματος του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο «δεκανέας» Ολιβέιρα, όπως ονομάζεται τώρα, συνήθιζε να επισκέπτεται το 17ο Αστυνομικό τμήμα του νησιού Γκοβερναδόρ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μέχρι τη στιγμή που ο αστυνομικός Κριστιάνο Ολιβέιρα Γκονκάλβες αποφάσισε να τον υιοθετήσει, κάνοντάς τον μέλος της ομάδας.

Ο σκύλος έγινε η μασκότ του τμήματος και έγινε viral στα social media όταν οι αστυνομικοί δημιούργησαν για αυτόν έναν λογαριασμό στο Instagram.

«Ήρθε στο τέλος του 2018, αρχές του 2019, πολύ αδύναμος, είχε σπασμένο πόδι. Εμφανίστηκε στο τμήμα και τότε άρχισα να του δίνω φαγητό. Είδα ότι ήταν πολύ αδύνατος και δεν σε άφηνε να τον πλησιάσεις, ήταν πολύ επιθετικός. Έτσι άλλοι αστυνομικοί από το τμήμα εδώ και εγώ αρχίσαμε να τον προσεγγίζουμε», αναφέρει ο αστυνομικός Γκονκάλβες.

Όσο ο Ολιβέιρα συνέχιζε να εμφανίζεται στο τμήμα, ο Γκονκάλβες άρχισε να τον φροντίζει, να τον καθαρίζει και να του δίνει νερό όποτε βρισκόταν σε υπηρεσία, όμως σιγά σιγά και άλλοι συνάδελφοί του άρχισαν να φροντίζουν τον σκύλο.

«Η ρουτίνα μας ως αστυνομικοί είναι πολύ αγχωτική, έτσι ο Ολιβέιρα μας βοηθά σε αυτό και μας απαλλάσσει από αυτό το στρες γιατί παίζει συνέχεια» ανέφερε μία άλλη αστυνομικός.

Τώρα πλέον ο Ολιβέιρα έχει τη δική του στολή και βοηθά στη φύλαξη του τμήματος, ενώ συμμετέχει και σε ειδικές επιχειρήσεις της μονάδας ως επίσημο μέλος της.

Tags:
αστυνομικοί, αστυνομικός, αδέσποτα, μασκότ, αστυνομία, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, βίντεο, σκύλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK