20:08 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

«Πενία» τέχνας κατεργάζεται και ο 19χρονος Χένρι Γκονκάλβες από το Σάο Πάολο δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια επειδή δεν είχε λεφτά να αγοράσει μοτοσικλέτα.

Ανήμπορος να αντέξει οικονομικά το πάθος του ο 19χρονος βρήκε δημιουργική εναλλακτική: Άρχισε να φτιάχνει μόνος με χαρτί τις μοτοσικλέτες των ονείρων του και, μάλιστα, σε πραγματικό μέγεθος.

Ο νεαρός έχει πάθος με τους δύο τροχούς. Μικρότερος διοχεύτευε το πάθος του στην τέχνη και τις χειροτεχνίες, σκιτσάροντας μοτοσικλέτες ή φτιάχνοντας γλυπτά και χάρτινα παιχνίδια.

Κάποια στιγμή, όμως, σκέφτηκε να μεταφέρει τις δημιουργίες του από το χαρτί στις τρεις διαστάσεις και από μινιατούρες στη μεγάλη κλίμακα. Κάπως έτσι, έγινε η αρχή.

«Λατρεύω τις μοτοσικλέτες από τα 15. Πάντα έφτιαχνα σκίτσα, γλυπτά και παιχνίδια από χαρτί σε μικρή κλίμακα, μινιατούρες. Έπειτα, σκέφτηκα γιατί να μην τις φτιάξω σε πραγματικό μέγεθος; Έτσι έφτιαξα μια (Honda) Hornet και μια (BMW ) 1200, δύο μηχανές που αγαπάω πολύ, τις πόσταρα online, ο κόσμος τις σχολίαζε και σήμερα είναι η δουλειά μου, βγάζω λεφτά από τις χαρτονένιες αυτές μοτοσικλέτες» λέει ο ίδιος.

Το ότι τα δημιουργήματά του είναι φτιαγμένα από χαρτί, δεν μειώνει στο παραμικρό τη φαντασία και το ταλέντο του.

Αντιθέτως, οι χαρτονένιες μηχανές του τον έχουν αναδείξει σε σταρ του διαδικτύου και τού αποδίδουν και ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Tags:
video, βίντεο, Βραζιλία, Σάο Πάολο, χαρτί, μηχανή, μοτοσυκλέτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK