15:48 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μία ομάδα Αργεντίνων από την Μεντόζα έδωσε στο κλασικό «εξακοσαράκι» αέρα 21ου αιώνα, κάνοντάς το ηλεκτρικό!

Γνωστό στους ντόπιους ως «Fitito», το Fiat 600 ήταν το πρώτο ιταλικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Αργεντινή, γι'αυτό και πέραν της οικουμενικής του αξίας, για τους Αργεντίνους είναι όχι μόνο ιδιαίτερα αγαπητό, αλλά ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την αυτοκινητοβιομηχανία τού '60.

Μια ομάδα φίλων από την Μεντόζα που αυτοαποκαλούνται «Qnda», ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκσυγχρονίσουν το εμβληματικό, πλην παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες και 12.300 ευρώ, όμως το αποτέλεσμα τούς αποζημίωσε.

«Το αυτοκίνητο έχει αυτονομία περίπου 50 χιλιόμετρα, ταχύτητα 80 χλμ/ώρα και πηγαίνει και γρηγορότερα. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως δεν παράγει καθόλου ρύπους. Είναι κάτι καθαρό, κάτι αθόρυβο, κάτι πλήρως οικολογικό. Κι από την άλλη για εμάς, το Fiat 600 ουσιαστικά αποτελεί ένα πολιτισμικό σήμα κατατεθέν» λέει ο Γκουστάβο Καπολέτα, ένας από τους ιθύνοντες νόες του εγχειρήματος.

Η ομάδα των... μερακλήδων δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, όμως, καθώς φιλοδοξεί να συνεχίσει με τους «εξ-ηλεκτρισμούς» παλιών μοντέλων.

Επόμενοι στόχοι; Ένα Hummer Η1, αλλά και ένα Mini Cooper.

Tags:
video, βίντεο, Αργεντινή, ηλεκτρικό αυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK