03:26 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η Αλάνι Σάντος, το κορίτσι από τη Βραζιλία που λέγεται πως θεραπεύει με το άγγιγμα των χεριών της το AIDS, τον καρκίνο και την αρθρίτιδα, έκλεισε τα 16. Είναι ένα από τα παιδιά που κατά καιρούς ηγούνται θρησκευτικών κινημάτων, «θεραπεύοντας» ανθρώπους και κάνοντας «θαύματα» με τη δύναμη του Ιησού, αλλά και... με το αζημίωτο.

Τα μαζικά αυτά κηρύγματα και τις εκδηλώσεις θεραπείας οργανώνει ο πατέρας της Αλάνι, Αντουάτο Σάντος - πρώην καταδικασμένος για κλοπές αυτοκινήτων και νυν πάστορας.

Χαρακτηρίζει τη missionarinha του (τη μικρή ιεραπόστολό του) «επί Γης θαύμα», εξηγώντας πως «η κατάσταση του συστήματος υγείας της Βραζιλίας είναι πολύ άσχημη, γι' αυτό και πολύς κόσμος απευθύνεται στην εκκλησία».

Η Αλάνι κάνει αυτή τη δουλειά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Σήμερα, 16 χρόνων πλέον, πηγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές και θεραπεύει ασθενείς μέσω Skype. Και δεν είναι η μόνη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξε άνθηση των επιχειρήσεων με τους μικρούς «μεσσίες» τις δεκαετίες 1920-30.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Μάρτζο Γκόρτνερ που από πολύ μικρή ηλικία εξαναγκάστηκε από τους γονείς του να γίνει ιεροκήρυκας.

Στα 4 χρόνια του τέλεσε ως ιερέας έναν γάμο.

Η μητέρα του τον ανάγκαζε να αποστηθίζει τις προσευχές κι αν αρνιόταν ή αποτύγχανε, τον τιμωρούσε. Κάπως έτσι, μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων, ο Μάρτζο κέρδισε περίπου 3 εκατ. δολ. για την οικογένειά του.

Τα έσοδα τέτοιων επιχειρήσεων είναι «μαύρα», εξηγεί ειδικός επί του θέματος. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα χρήματα. Πηγαίνουν απευθείας από τα πορτοφόλια των πιστών της εκάστοτε εκκλησίας στην τσέπη του πάστορά της».

Οι «ψευδοπάστορες» ζουν με δωρεές. Μόνο στη Βραζιλία, περίπου 44 εκατ. άνθρωποι είναι μέλη νέων θρησκευτικών κινημάτων.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK