08:23 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εδώ και μήνες η Ξένια Παντάρκινα από τη Μόσχα ζει το δικό της γολγοθά, εγκλωβισμένη μεταξύ νόμου και αυθαιρεσίας του πρώην συζύγου της.

Η Ξένια στέκεται μέσω στο κρύο και κάτω από ένα παράθυρο για ώρες προκειμένου να δει τον εξάχρονο γιο της που κρατά κλειδωμένο στο διαμέρισμά του στη Μόσχα ο πατέρας του και πρώην σύζυγός της.

«Προσπάθησα να απευθυνθώ στην αστυνομία. Θέλουν να βοηθήσουν όσο μπορούν, δεν μπορούν όμως να κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι του. Δεν μπορούν να πάρουν το παιδί με κάποιο τρόπο» λέει με απόγνωση η ίδια.

Ο Ιβάν δεν αφήνει την πρώην σύζυγό του ούτε να δει τον γιο τους ούτε να του μιλήσει, παρά τη δικαστική απόφαση που ορίζει πως τόσο ο Νικολάι όσο και ο αδερφός του Πάβελ πρέπει να μένουν με τη μαμά τους.

Ο εξάχρονος είναι κλειδωμένος στο σπίτι για μέρες, δεν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, δεν έχει επαφή με κανέναν άλλο άνθρωπο κι επιπλέον ο πατέρας του τον αφήνει πολλές φορές μόνο για να πάει για ψώνια.

«Απευθύνθηκα σε δικαστικούς επιμελητές, ούτε αυτοί μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, επειδή στην απόφαση δεν γράφει ότι πρέπει να τα πάρω. Γράφει ότι τα παιδιά πρέπει να μένουν με τη μητέρα τους» λέει η Ξένια που προσθέτει πως, επειδή η ίδια έχασε νωρίς τον πατέρα της, ήθελε τα παιδιά της να ζήσουν μέσα σε μια όμορφη, ασφαλή οικογένεια.

Όπως καταγγέλλει, όμως, ο Ιβάν ήταν άνεργος για επτά χρόνια. Ισχυριζόταν πως έψαχνε για δουλειά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η κατάσταση στο σπίτι ήταν τεταμένη.

Σύμφωνα με τη μητέρα της Ξένια, μάλιστα, ο Ιβάν κακομεταχειριζόταν την κόρη της και τα εγγόνια.

Σαν να μην έφταναν αυτά, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Ξένια διαπίστωσε πως ο σύζυγός της είχε εξωσυζυγική σχέση και, μάλιστα, για χρόνια.

Τότε ήταν που αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο. Διαζύγιο, όμως, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο Ιβάν εξοργίστηκε, τη χτύπησε, της πήρε το τηλέφωνο, τα χρήματα και τα κλειδιά της και έφυγε με τα δύο τους παιδιά.

Στη συνέχεια η Ξένια κατάφερε να πάρει στο σπίτι μόνο τον μικρότερο γιο της.

Έκτοτε, έχει απευθυνθεί σε όποιον θεωρεί πως μπορεί να κάνει κάτι για να πάρει και τον μεγάλο της γιο, όμως μάταια.

Κι ενώ ο Ιβάν φαίνεται να μην έχει σκοπό να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, η Ξένια περνά ακούραστα και επίμονα τις ώρες της κάτω από το παράθυρο του διαμερίσματός του, ώστε ο Νικολάι να ξέρει πως η μαμά του δεν τον έχει εγκαταλείψει.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK