07:35 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι καρχαρίες προκαλούν τον τρόμο εντός κι εκτός ωκεανών. Αυτή τη φορά όμως δε χρειάστηκε να φοβίσουν κανένα, δεν χρειάστηκε καν να κυνηγήσουν για να τραφούν. Τουλάχιστον 40 καρχαρίες ρίχτηκαν σε ένα ψόφιο κουφάρι μιας γιγάντιας φάλαινας και το άγριο φαγοπότι ξεκίνησε.

Κάθε φορά που ένα τέτοιο κήτος πεθαίνει στον ωκεανό, το σώμα της επιπλέει για μεγάλο διάστημα λόγω των αερίων που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του από τη σήψη.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, οι καρχαρίες απολαμβάνουν ένα πανεύκολο τσιμπούσι. Στη συνέχει, τα απομεινάρια της φάλαινας βυθίζεται στα βάθη της θάλασσας, όπου εκεί άλλα πλάσματα της αβύσσου τρέφονται. Τελικά, και οι τελευταίοι ιστοί αποσυντίθενται και μόνο τα κόκκαλα της φάλαινας απομένουν.

«Η φύση δεν πετάει τίποτα», υπογραμμίζει ο ιστότοπος Creatures of the Deep, σχολιάζοντας το παρακάτω βίντεο.

Συγκεκριμένα, παρά τον τεράστιο αριθμό των καρχαριών, συμπεριλαμβανομένων και 2 μεγάλων λευκών καρχαριών, περισσότερων από 20 καρχαριών τίγρεων και 15 καρχαριών ταύρων, οι δύτες βούτηξαν χωρίς τη βοήθεια ατσάλινου κλωβού προστασίας και απαθανάτισαν μοναδικά πλάνα.

Έμειναν εκεί μέχρι που άρχισε να νυχτώνει και πριν φύγουν μετακίνησαν το κουφάρι της φάλαινας μακριά από τις ακτές, όπου κάποια δίχτυα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους καρχαρίες.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
φάλαινα, καρχαρίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK