10:29 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο ύαινες πάλεψαν σκληρά σε ποταμό στη Νότια Αφρική. Ήταν μια μάχη αρσενικής κυριαρχίας στην αγέλη και καταγράφηκε στην κάμερα μιας οδηγού σαφάρι.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβρη του 2019, μια οδηγός και επικεφαλής κατασκήνωσης στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική άκουσε παράξενους λυγμούς ύαινας.

Οι κραυγές έμοιαζαν να έρχονται από το κοντινό ποτάμι, όπως αναφέρεται στο σχόλιο του βίντεο που αναρτήθηκε στις 11 Μάρτη, στο κανάλι του Εθνικού Πάρκου Kruger στο YouTube.

«Γρήγορα πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Δυο ύαινες ήταν στον ποταμό και μάχονταν! Η μία κυριαρχούσε, ενώ η άλλη προσπαθούσε να υποχωρήσει», σχολίασε η γυναίκα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της δραματικής μονομαχίας σοκαρίστηκαν γιατί ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν μια τόσο σκληρή μάχη ανάμεσα σε ύαινες.

Η νικημένη ύαινα ήταν ήδη σοβαρά πληγωμένη κι έμοιαζε εξαντλημένη. Μετά από περίπου 2 ώρες πάλης, η ύαινα που υπερίσχυσε και δυο ακόμη σύμμαχοί της έκαναν την κίνησή τους στο πληγωμένο ζώο.

Τότε ήταν που οι παρατηρητές της βίαιης σκηνής κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει αυτήν την τελευταία αναμέτρηση κι αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Όπως σχολίασε ένας ειδικός, το νεαρό αρσενικό (η ηλικία του φαίνεται από τα δόντια του) μάλλον είχε πρόσφατα αφήσει την αγέλη του για να βρει άλλη, στο πλαίσιο της επίτευξης γενετικής ποικιλότητας.

Οι τρεις άλλες αρσενικές ύαινες της περιοχής δεν αντιμετώπισαν πολύ θετικά την απόφαση του νεαρού αρσενικού να εισχωρήσει στην αγέλη τους και φόνευσαν τον εισβολέα.

Δείτε το βίντεο - Διαβάστε επίσης:

Tags:
Ποτάμι, Νότια Αφρική, ύαινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK