VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κεμπάπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γρήγορα φαγητά στη Γαλλία, είναι όμως κι ένα από τα πιο ανθυγιεινά, τουλάχιστον σύμφωνα με ένα διατροφολόγο.

Πέρα από τις τεράστια ποσότητα θερμίδων, και το ίδιο το κρέας φέρει κινδύνους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τα MacDonald's και τα υπόλοιπα fast food είναι πιο υγιεινά.

Όπως αναφέρει η HuffPost, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε από το France 5, το κεμπάπ αποτελεί ένα από τα χειρότερα γεύματα fast food.

«Και το όσκαρ πηγαίνει στο κεμπάπ. Φλερτάρουμε με 1.000 θερμίδες », αναφέρει ο διατροφολόγος στο ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «υπερ-επεξεργασμένο κρέας», αλλά είναι και η ποιότητα του κρέατος αυτή καθ' αυτή.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση για τον Ανταγωνισμό, την κατανάλωση και την Καταπολέμηση της Απάτης της Γαλλίας και τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε το 2015, συχνά ακόμα και το είδος του κρέατος που περιέχει είναι άλλο από αυτό που αναφέρεται.

Έτσι, σύμφωνα με την έκθεση, αντί για μοσχάρι που αναφέρεται, το κοτόπουλο βρίσκεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του μίγματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε εβδομάδα 50 τόνοι κρέατος για κεμπάμ στέλνεται στη Γαλλία από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία. Πρόκειται για «μους από κρέας», που περιέχει λίπος, νεύρα και φυτικά άλευρα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ.

Κάτι άλλο προβληματικό στη σύνθεση του κεμπάπ είναι ένα πρόσθετο από ανόργανα φωσφορικά άλατα που περιέχει ώστε το κρέας να κατακρατά το νερό και να διατηρεί έτσι τη συνοχή του στη σούβλα.

Σύμφωνα με σχετική γερμανική έκθεση από το 2012, το συγκεκριμένο πρόσθετο ενέχει τον κίνδυνο για βλάβη στις κυκλοφορικό σύστημα και ασβεστοποίηση, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 380 εκατ. κεμπάπ πωλούνται κάθε χρόνο στη Γαλλία ή αλλιώς 12 κάθε δευτερόλεπτο, κάνοντας τους Γάλλους του μεγαλύτερους καταναλωτές του στην Ευρώπη, μετά από τους Γερμανούς, σύμφωνα με την HuffPost.

Ειδικότερα, στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερα από 10 χιλ κεμπαπτζίδικα, με την πλειοψηφία τους να ανήκου σε Τούρκους ή Κούρδους, με την αξία της εν λόγω αγοράς να φτάνει περί τα 1,2 δισ ευρώ, σύμφωνα με την Parisien.

Το κεμπάμ είναι ένα από το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό στη Γαλλία, είναι όμως κι ένα από τα πιο ανθυγιεινά, τουλάχιστον σύμφωνα με ένα διατροφολόγο.

Πέρα από τις τεράστια ποσότητα θερμίδων, και το ίδιο το κρέας φέρει κινδύνους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τα MackDonald's και τα υπόλοιπα fast food είναι πιο υγιεινά.

Όπως αναφέρει η HuffPost, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε από το France 5, το κεμπάπ αποτελεί ένα από τα χειρότερα γεύματα fast food.

«Και το όσκαρ πηγαίνει στο κεμπάπ. Φλερτάρουμε με 1.000 θερμίδες », αναφέρει ο διατροφολόγος στο ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «υπερ-επεξεργασμένο κρέας», αλλά είναι και η ποιότητα του κρέατος αυτή καθ' αυτή.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση για τον Ανταγωνισμό, την κατανάλωση και την Καταπολέμηση της Απάτης της Γαλλίας και τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε το 2015, συχνά ακόμα και το είδος του κρέατος που περιέχει είναι άλλο από αυτό που αναφέρεται.

Έτσι, σύμφωνα με την έκθεση, αντί για μοσχάρι που αναφέρεται, το κοτόπουλο βρίσκεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του μίγματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε εβδομάδα 50 τόνοι κρέατος για κεμπάμ στέλνεται στη Γαλλία από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία. Πρόκειται για «μους από κρέας», που περιέχει λίπος, νεύρα και φυτικά άλευρα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ.

Κάτι άλλο προβληματικό στη σύνθεση του κεμπάπ είναι ένα πρόσθετο από ανόργανα φωσφορικά άλατα που περιέχει ώστε το κρέας να κατακρατά το νερό και να διατηρεί έτσι τη συνοχή του στη σούβλα.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση από το 2012, το συγκεκριμένο πρόσθετο ενέχει τον κίνδυνο για βλάβη στις κυκλοφορικό σύστημα και ασβεστοποίηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 380 εκατ. κεμπάπ πωλούνται κάθε χρόνο στη Γαλλία ή αλλιώς 12 κάθε δευτερόλεπτο, κάνοντας τους Γάλλους του μεγαλύτερους καταναλωτές του στην Ευρώπη, μετά από τους Γερμανούς, σύμφωνα με την HuffPost.

Ειδικότερα, στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερα από 10 χιλ κεμπαπτζίδικα, με την πλειοψηφία τους να ανήκου σε Τούρκους ή Κούρδους, με την αξία της εν λόγω αγοράς να φτάνει περί τα 1,2 δισ ευρώ, σύμφωνα με την Parisien.

Tags:
Γαλλία, κεμπάπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK