02:22 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας YouTuber γνωστός με το προσωνύμιο «Styropyro» κατασκεύασε το πιο ισχυρό φορητό λέιζερ στον κόσμο, τόσο δυνατό που ξεπερνά κατά 2 χιλ. φορές το νόμιμο όριο ισχύος στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το νόμιμο όριο ισχύος για ένα λέιζερ είναι μόλις 0,005 watt, ενώ ο μπλόγκερ κατόρθωσε να συναρμολογήσει ένα που εκπέμπει ακτίνα ισχύος 100 watt.

Κι ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν λέιζερ με μεγαλύτερη ισχύ, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στην αφαίρεση τατουάζ, αυτά λειτουργούν μόνο σε παλμούς, που διαρκούν μόλις εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου κι όχι συνεχόμενα όπως αυτό που έφτιαξε ο Styropyro.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτού του είδους τα πειράματα δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται από άτομα που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η θερμότητα που απελευθερώνεται από τη δέσμη του συγκεκριμένου λέιζερ είναι σε θέση να ανοίξει τρύπα σε ένα γυάλινο μπουκάλι(16:47 του βίντεο), που απαιτεί θερμοκρασία 500 βαθμών Κελσίου.

Ο ίδιος ο μπλόγκερ προειδοποιεί ότι το πείραμά του είναι άκρως επικίνδυνο για να το κάνει κάποιος στο σπίτι, λέγοντας πως ο ίδιος πραγματοποιεί πειράματα με λέιζερ για σχεδόν 15 χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
YouTuber, YouTube, λέιζερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK