02:29 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Μια μεγάλη αρκούδα γκρίζλι ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη, με τη μουσούδα του να ξεπροβάλλει ξαφνικά μέσα από το χιόνι που είχε σκεπάσει τη φωλιά του.

Συγκεκριμένα, η Νικόλ Γκανιόν, φροντιστής της τεράστιας αρκούδας στο καταφύγιο αρκούδων, Canadian Rockies, βιντεοσκόπησε την πολυαναμενόμενη σκηνή με το κινητό της τηλέφωνο.

«Η μαμά είναι τόσο περήφανη για σένα! Είσαι ένα τόσο καλό θέαμα», αναφέρει η Νικόλ στο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε στις 17 Μάρτη. Όπως ανέφερε, άκουσε κινήσεις από το λιμέρι της αρκούδας, Μπου, που ήταν θαμμένη κάτω από 2 μέτρα χιόνι, και περίμενε ήσυχα για την γκρίζλι να ξεπροβάλλει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φωλιά της αρκούδας πρόκειται για μια ξύλινη καλύβα, σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την παρατήρηση του «ενοίκου» της από τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια της χειμέριας νάρκης του.

«Πάντοτε στήνουμε τις κάμερές μας που ενεργοποιούνται από ανιχνευτές κίνησης», ανέφερε η Νικόλ στον Γκάρντιαν. «Αλλά, φαίνεται πως κάθε φορά που ο αρκούδος μας αποφασίζει να βγει από το χιόνι, η τεχνολογία αποτυγχάνει και ποτέ δε μπορούμε να καταγράψουμε τη στιγμή».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αρκούδα γκρίζλι γεννήθηκε στη φύση και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο μαζί με τον αδερφό του, τον Κάρι, αφότου η μητέρα τους σκοτώθηκε από κυνηγούς, το 2002.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Καναδάς, αρκούδες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK