21:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 21
Βρείτε μας

Σε ένα αδιανόητο challenge προχώρησαν διάφοροι έφηβοι στη Σουηδία, ενισχύοντας τον πανικό σε συγκεκριμένο δήμο της χώρας.

Οι αρχές του δήμου Έσλοβ στη Σουηδία προειδοποίησαν τους κατοίκους τους πως υπάρχουν καταγγελίες για νέους και εφήβους που βήχουν, φτερνίζονται και φτύνουν σκοπίμως δίπλα σε ηλικιωμένους, στα πλαίσια του «coronavirus challenge».

Οι άρχες κάλεσαν, παράλληλα, και τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους, μετά και τα καταγεγραμμένα περιστατικά αυτής της συμπεριφοράς.

Παρόλο που η Σουηδία έχει επιλέξει, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, να μην επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών, προχώρησε στο κλείσιμο των πανεπιστημίων και των σχολείων με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, ένας μεγάλος αριθμός εφήβων που δεν ξέρουν πώς να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να βρήκαν διασκέδαση εις βάρος των ηλικιωμένων.

«Κάποιοι από τους ηλικιωμένους μας έχουν εκτεθεί στη συμπεριφορά αυτή. Μιλήστε στα παιδιά σας και, κυρίως, αντιδράστε όταν βλέπετε κάποιον να προκαλεί και να είναι ασεβής», έγραψε ο δήμος σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Πολλοί άνθρωποι, πάντως, διαδικτυακά χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά αηδιαστική και άσκοπη, ενώ κάποιοι άρχισαν να κατηγορούν τον δήμο ότι διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» ή για «ρατσισμό».

«Έχουμε αντιληφθεί ότι οι ηλικιωμένοι νιώθουν μια ανασφάλεια. Οι νέοι συνήθως βήχουν και φωνάζουν κορονοϊός και ύστερα τρέχουν γελώντας», δήλωσε σε Σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ingrid Westerlund, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Έσλοβ.

Στο μεταξύ, ένα άλλο δίδυμο αυτήν τη φορά μεταναστών, στην πόλη Εσκιλτούνα της Σουηδίας, άνεβασε ένα βίντεο στο προσωπικό τους κανάλι στο YouTube «Alpha & Ali», όπου πλησιάζουν διάφορους περαστικούς και προσποιούνται ότι έχουν κορονοϊό και βήχουν.

Το βίντεο αυτό έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις, με την πολιτικό του σοσιαλδημοκρατικού κομμάτος, Maria Hind Alias, να χαρακτηρίζει τα δύο παιδιά, σε tweet της, «ηλίθια».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, μέχρι στιγμής, η Σουηδία έχει καταγράψει 4.028 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 146 θύματα από τον νέο κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ηλικιωμένοι, πρόκληση, Σουηδία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK