12:07 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής ρίψης από αεροπλάνο, ένας αλεξιπτωτιστής έπεσε κατά λάθος πάνω σε ένα άλλο μέλος της ομάδας, κάνοντάς το να χάσει τις αισθήσεις του από τη σύγκρουση, χωρίς να έχει προλάβει ν΄ ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Ευτυχώς, ο πολύ έμπειρος εκπαιδευτής, Άντι Λοκ, που επίσης συμμετείχε στο άλμα, κατόρθωσε να προλάβει τον λιπόθυμο Μπεν Πίτζον, προτού συντριβεί στο έδαφος και να του ανοίξει το αλεξίπτωτο.

«Στα 5.000 πόδια, πήρα την απόφαση να του ανοίξω το εφεδρικό αλεξίπτωτο. Η λογική πίσω από την απόφασή μου να ανοίξω το εφεδρικό αντί το κανονικό είναι ότι είναι σχεδιασμένο να ανοίγει και να οδηγεί σε πιο ομαλή προσγείωση. Εάν συνέχιζε να πέφτει μέχρι να έμπαινε σε λειτουργία η συσκευή αυτόματου ανοίγματος, τότε θα άνοιγε έτσι κι αλλιώς  το εφεδρικό, αλλά θα είχε 4.000 λιγότερα πόδια υψόμετρο για να ανακτήσει τις αισθήσεις του», εξήγησε ο Λόκι, διαμέσου του λογαριασμού του στο Facebook.

«Είχα πάθει τόσο σοβαρή διάσειση που έχασα μνήμες τριών ημερών. Πώς βρέθηκα στη ζώνη προσγείωσης, ούτε που το κατάλαβα. Θα μπορούσα να έχω πέσει σε καλώδια ή στο δρόμο», σχολίασε ο Πίτζον. «Δεν λέω ότι πήρε ο Θεός τον έλεγχο, αλλά κάποιος με προστάτεψε εκείνη τη μέρα», πρόσθεσε ο αλεξιπτωτιστής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το 2014, αλλά οι αλεξιπτωτιστές αποφάσισαν μόλις σήμερα να μοιραστούν τα βίντεο από το συμβάν.

Δείτε το βίντεο:

 

Tags:
αλεξιπτωτιστής, αλεξίπτωτο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK