13:58 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα ερωτικά παιχνίδια στα οποία είχαν εμπλακεί 2 μύγες έμελλε να διαρκέσουν για 41 εκατ. χρόνια. Οι δύο μύγες παγιδεύτηκαν σε κεχριμπάρι κι έτσι «πάγωσαν» απαράλλαχτες σε μια στιγμή ηδονής που κράτησε για ολόκληρη την αιωνιότητα.

Η εικόνα είναι περιέργως συγκινητική. Οι δύο προϊστορικές μύγες διατηρήθηκαν σε μια «χαρακτηριστική στάση για την αναπαραγωγή αυτού του είδους», ανέφερε στο Sputnik ο Ισπανός παλαιοντολόγος Ενρίκε Πενάλβερ, μέλος της ομάδας που ανακάλυψε το προϊστορικό εύρημα.

«Σε κεχριμπάρι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα εντόμων σε φάση αναπαραγωγής. Το ρετσίνι παγιδεύει, τυλίγει και σκοτώνει τα έντομα πολύ γρήγορα, οπότε κάποιες φορές τα κρατάει έτσι για εκατομμύρια χρόνια, σε μια σκηνή που δείχνει τη συμπεριφορά», ανέφερε ο επιστήμονας.

Στην περίπτωση των μυγών, αυτές βρέθηκαν στην Αυστραλία και είναι προφανές ότι πρόκειται «για ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό, που έρχονται σε σεξουαλική επαφή», ανέφερε ο Πενάλβερ.

«Το κεχριμπάρι διατηρεί εξαιρετικά ακόμη και τα μικρότερα αρθρόποδα, μήκους ενός χιλιοστού ή ακόμη και μικρότερα, κι έτσι είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε την κατανόησή μας για τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα των αρχαίων δασών», σημειώνει ο επιστήμονας.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
απολίθωμα, Αυστραλία, μύγα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK