05:09 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή είναι η εντυπωσιακή στιγμή που μια ομάδα δύτες βρήκε ένα τεράστιο φαλαινοκαρχαρία να κολυμπά παρέα με δεκάδες μικρότερα ψάρια.

Σκοπός των δυτών ήταν να εξερευνήσουν την οικολογία της περιοχής, 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές, στη Ραγιόνγκ της ανατολικής Ταϊλάνδης, στις 12 Μάη.

Βούτηξαν περί τα επτά μέτρα βαθιά όταν εντόπισαν τον περίπου έξι μέτρων φαλαινοκαρχαρία να περιτριγυρίζεται από δεκάδες μικρότερα ψαράκια.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, το τεράστιο ψάρι κολυμπά με χάρη ψάχνοντας για τροφή, για τουλάχιστον μισή ώρα, προτού εξαφανιστεί στα βαθιά.

Όπως ανέφερε μέλος της ομάδας των δυτών, η περιοχή είναι άκρως γόνιμη, λόγω των βραχωδών σχηματισμών του βυθού που εμποδίζουν τις ψαρόβαρκες να προσεγγίσουν.

«Η οικολογία εκεί δεν έχει διαταραχθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς είναι τόσο μακριά από τις ακτές» σχολίασε.

«Η απουσία ανθρώπων επέτρεψε στην περιοχή να είναι εύφορη. Είναι τόσο πλούσια με σπάνια θαλάσσια πλάσματα και κήτη σαν τον συγκεκριμένο φαλαινοκαρχαρία που αναζητούν για τροφή» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
δύτης, Ταϊλάνδη, φαλαινοκαρχαρίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK