03:18 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το χιούμορ και τις κινηματογραφικές τους γνώσεις επιστράτευσαν, στο hashtag #evros_movies, οι χρήστες του Twitter για να σχολιάσουν όσα γίνονται ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Δημοσιεύματα ήθελαν Τούρκους να έχουν μπει σε σημείο του Νότιου Έβρου, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί έντονη παρουσία της Στρατοχωροφυλακής της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με την «Καθημερινή» που επικαλείται διπλωματικές πηγές. 

Η περιοχή, με βάση τους χάρτες του 1923, ανήκει στην Ελλάδα, ωστόσο η διαφορά με την τουρκική πλευρά έγκειται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου, καθώς μετακινείται με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση με την κοίτη του ποταμού Έβρου και διεκδικεί έκταση περίπου 16 στρεμμάτων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην Άγκυρα και, το Σάββατο (23/05), με ανακοίνωσή του, επισήμανε πως «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε το εξής:

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η στάση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ωστόσο, οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη την ιστορία και επιστράτευσαν τις κινηματογραφικές τους γνώσεις για να καυτηριάσουν τα γεγονότα στο hashtag #evros_movies.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK