00:53 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορούν να δημιουργηθούν ανεμοστρόβιλοι στον βυθό του ωκεανού; Απ’ ό,τι φαίνεται στο παρακάτω βίντεο μπορούν και είναι πολύ εντυπωσιακοί.

Ερευνητές από το ωκεανογραφικό ινστιτούτο Schmidt Ocean Institute που μελετά τον ύφαλο Moore, κοντά στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ανακάλυψαν έναν «υποβρύχιο ανεμοστρόβιλο», κατά τη διάρκεια αποστολής στις 22 Μάη.

«Περίμενε, είναι αυτός ένας ανεμοστρόβιλος;» ακούγεται μια ερευνητής να σχολιάζει στο υποβρύχιο βίντεο.

«Είναι σαν ξόρκι νερού που ρίξαμε στον πάτο της θάλασσας» αναφέρει η επιστήμονας. Όμως γρήγορα η ερευνήτρια αναφέρει ότι δεν είναι η ερευνητική ομάδα υπεύθυνη για το σπάνιο αυτό θέαμα.

«Δεν είμαστε καθόλου εμείς» λέει με έκπληξη. «Είναι εντυπωσιακό. Είναι σαν να δημιουργήθηκε ένας υποβρύχιος ανεμοστρόβιλος, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ» ακούγεται να λέει.

Από την πλευρά του, ο δρ. Ρόμπιν Μπίμαν, Αυστραλός θαλάσσιος γεωλόγος, που επίσης ακούγεται στο βίντεο, κάνει λόγο για βενθικό ανεμοστρόβιλο.

«Όπως κι αν θέλεις να τους αποκαλέσεις, δημιουργούνται ακόμη και στη φωτιά με μεγάλες ποσότητες αέρα να σηκώνονται και  να μπορούν στ’ αλήθεια να διαλύσουν τη γη» εξηγεί ο Μπίμαν.

«Δεν το έχω δει να συμβαίνει στον ωκεανό» συνέχισε.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Αυστραλία, ανεμοστρόβιλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK