21:22 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια φοβερή εικόνα από τις καταιγίδες της Δευτέρας στην Αττική παρείχαν οι μετεωρολογικές κάμερες στο Περιστέρι και την Πεντέλη.

To meteo.gr, με ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο αποτύπωσε τις έντονες καταιγίδες που εκδηλώθηκαν χθες, Δευτέρα, στην Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα πλάνα τράβηξαν οι μετεωρολογικές κάμερες από το Δημαρχείο Περιστερίου και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και αύριο, Τρίτη 23/06.

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη»

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Έτσι, αποτελεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μια κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις.

Ταυτόχρονα φοβερό ήταν και το ουράνιο τόξο μετά τις βροχές!

Tags:
Αττική, κακοκαιρία, viral, viral βίντεο, βίντεο, Αθήνα, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK