03:52 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας τουρίστας εκλιπαρεί για βοήθεια, αφού εδώ και 110 μέρες ζει στο αεροδρόμιο της Μανίλα στις Φιλιππίνες, εγκλωβισμένος εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού.

Ο Ρομάν Τροφίμοφ ζει στις αναχωρήσεις του διεθνούς αεροδρομίου της Μανίλα στις Φιλιππίνες, από τότε που αφίχθηκε στη χώρα με πτήση της AirAsia από την Μπανγκόκ, στις 20 Μάρτη.

Ο Εσθονός, που ταξίδευε στην νοτιοανατολική Ασία, λέει ότι του πήραν το διαβατήριο προτού μπορέσει να περάσει τον έλεγχο μετανάστευσης, με την αεροπορική εταιρεία του να μην είναι σε θέση να τον γυρίσει στην Ταϊλάνδη.

Οι Αρχές τού αρνήθηκαν την είσοδο στις Φιλιππίνες, καθώς δεν εκδίδονταν βίζες για τις αφίξεις λόγω της πανδημίας. Έτσι, ο Ρόμαν εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο. Έκτοτε, ζει για 110 μέρες στο χώρο του αεροδρομίου, από τις 20 Μάρτη έως και τις 7 Ιούλη.

«Είμαι κολλημένος εδώ για περισσότερες από 100 μέρες. Χρειάζομαι βοήθεια για να βγω έξω» λέει ο τουρίστας που αισθάνεται σαν φυλακισμένος. «Η αεροπορική είπε ότι πρέπει να περιμένω τη λήξη της ενισχυμένης καραντίνας, προτού μου επιτρέψουν να πετάξω. Έκτοτε, περιμένω» συνεχίζει ο Ρομάν.

Είχε κανονίσει για μια πτήση προς την επαρχία Τσεμπού για την ίδια μέρα της άφιξής του στις 20 Μάρτη και για πτήση επιστροφής στη Μπανγκόκ για τις 2 Απρίλη. Και οι δυο ακυρώθηκαν.

Ο απελπισμένος τουρίστας λέει ότι ζήτησε βοήθεια από την πρεσβεία του, αλλά δεν ήταν σε θέση να οργανώσει μια πτήση επαναπατρισμού για τον Ρομάν.

Κοιμάται στο ξενοδοχείο αναχωρήσεων του αεροδρομίου και ζει από φαγητό και σνακ που του δωρίζει το προσωπικό.

Οι απαγορεύσεις εξαιτίας του κορονοϊού επιβλήθηκαν στις Φιλιππίνες ανάλογα με τον κίνδυνο μόλυνσης στην κάθε περιοχή. Στη μητροπολιτική Μανίλα, οι απαγορεύσεις ήταν πολύ αυστηρές για μερικούς μήνες, προτού χαλαρώσουν τον Ιούνιο.

Ωστόσο, παρά τη χαλάρωση της καραντίνας, οι περισσότερες πτήσεις ακόμη απαγορεύονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για Εσθονία.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Μανίλα, Φιλιππίνες, κορονοϊός, τουρίστας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK