11:34 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κήποι και οι άλλες πρασινάδες στη Γαλλική Ριβιέρα έχουν φέτος έναν παράξενο ιπτάμενο επισκέπτη. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Nice-Matin», τα έντομα έχουν εντοπιστεί στην Τουλόν, στις περιοχές της Βαλέτα και στη Γαλλική Ριβιέρα.

Πολλές φωτογραφίες τους ανέβηκαν στα social media, με τους χρήστες να ζητούν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

«Τα συγκεκριμένα έντομα καλούνται Ασιλίδες και είναι συνηθισμένα στην Προβηγκία. Δεν τσιμπούν ανθρώπους, ακόμα κι αν τα λιώσεις στο χέρι σου. Είναι, απλά, αρπακτικές μύγες, δηλαδή τρέφονται με άλλα έντομα, τα οποία κυνηγούν» ανέφερε στην εφημερίδα ο Μισέλ Παπαζιά, επικεφαλής του περιβαλλοντικού γραφείου εντόμων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον εντομολόγο, το κοινό τους όνομα είναι μύγες με μουστάκι, εξαιτίας ενός «μουστακιού» που προστατεύει τα μάτια τους από τυχόν επιθέσεις των θηραμάτων τους.

Άλλες δημοφιλείς ονομασίες για τα συγκεκριμένα έντομα είναι robber flies (μύγες κλέφτες) ή assassin flies (μύγες δολοφόνοι). Παραμονεύουν τα θύματά τους και τους επιτίθενται.

Μόλις πιάσουν το θήραμά τους, το καβαλούν και ρουφούν τους χυμούς του με την προβοσκίδα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες μύγες συναντώνται και στην Ελλάδα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, που παρουσιάζει δύο εκπρόσωπους του είδους να ζευγαρώνουν.

Mais quel est ce mystérieux insecte aperçu sur la Côte d'Azur depuis le début de l'été? https://t.co/VZxeV7swSH pic.twitter.com/Y6xyXYVH5f

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Γαλλία, μύγα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK