19:13 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς διάφορες πλατφόρμες αναθεωρούν παροχές τους που προωθούσαν ρατσιστικά μηνύματα, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, ένα νέο αυτοκόλλητο του Instagram προκάλεσε αντιδράσεις για αντίστροφο ρατσισμό, αυτή τη φορά κατά των λευκών.

Ένα αυτοκόλλητο που αναγράφει «σιγήστε τους λευκούς ανθρώπους» ή στα αγγλικά «mute white people» έκανε την εμφάνισή του στο Ιnstagram τη Δευτέρα σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου του thehill.com, Katie Pavlich. Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο απεικονίζει ένα μεγάφωνο όπου από κάτω αναγράφεται η φράση περί «σίγασης των λευκών ανθρώπων»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, πολλοί χρήστες του διαδικτύου πίστεψαν ότι τελικά το αυτοκόλλητο κατέβηκε. Ωστόσο όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας GIPHY που είναι υπεύθυνη για τα GIFs και αυτοκόλλητα του Instagram, ακόμα είναι πολύ εύκολο κάποιος να το βρει. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός της GIPHY που έφτιαξε το αυτοκόλλητο έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει αντίστοιχα προκλητικά μηνύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της GIPHY, στόχος της πλατφόρμας είναι η δημοσίευση περιεχομένου που «θα είναι πάντα διασκεδαστικό και ασφαλές». Η εταιρεία προσθέτει ότι «έχουμε μια βελτιωμένη διαδικασία εποπτείας για την έγκριση αυτοκόλλητων στη συλλογή μας». 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτή η διαδικασία εποπτείας απέτυχε έπειτα από τη δημοσίευση «κουμπιού σίγασης λευκών ανθρώπων» με καταιγίδα αρνητικών σχολίων στο Twitter. Πολλοί χαρακτήρισαν την εικόνα ως «απαράδεκτη» και ως «έκφραση ρατσισμού», ενώ αναρωτιούνταν γιατί το Instagram επέτρεψε κάτι τέτοιο στην πλατφόρμα του.

​Σημειώνεται ότι ξεκίνησε ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών με στόχο την απόσυρση του αυτοκόλλητου από την πλατφόρμα του Instagram.  

Tags:
viral, Instagram, Twitter, GIF, Black Lives Matter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK