11:13 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ισραηλινό drone παρείχε τροφή σ' ένα αρσενικό όρνιο, προκειμένου να καταφέρει να ταΐσει τον νεοσσό. Η μητέρα είχε πεθάνει σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Την απειλή της εξαφάνισης αντιμετωπίζουν τα όρνια, των οποίων ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, Ισραηλινοί περιβαλλοντολόγοι έχουν αναλάβει δράση για να διασώσουν το είδος. Συγκεκριμένα, έχουν θέσει υπό προστασία ενήλικα όρνια, ενώ έχουν τοποθετήσει κάμερες σε μερικές από τις φωλιές τους.

Τα όρνια είναι μονογαμικά και κάθε αρσενικό ζευγαρώνει μόνο μ’ ένα θηλυκό. Ωστόσο, η ζωή δεν ήταν «εύκολη» για ένα ζευγάρι πτηνών, το οποίο ζούσε στην έρημο του Νεγκέβ.

Η μητέρα έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να πεθάνει και να αφήσει μόνο το αρσενικό.

Από την πρώτη στιγμή, οι Ισραηλινοί επιστήμονες γνώριζαν ότι ο πατέρας θα δυσκολευόταν αρκετά να βρει επαρκή ποσότητα τροφής, προκειμένου να ταΐσει το νεοσσό.

Έτσι, επιστρατεύτηκε η τεχνολογία, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Ο λόγος για ένα drone, το οποίο μετέφερε τροφή στο νεοσσό κάθε δύο ή τρεις ημέρες.

Οι πτήσεις του drone καταγράφονταν κάθε φορά από τις κάμερες των Ισραηλινών, κάτι το οποίο έδινε επακριβή εικόνα στους χειριστές του Ισραηλινού Στρατού.

​Για τις ειδικές ανάγκες της επιχείρησης, μάλιστα, οι χειριστές έλαβαν ειδική εκπαίδευση, ώστε να μην ενοχλούν τα μεγάλα πτηνά, τα οποία ζουν στην περιοχή.

Τελικά, όλα πήγαν καλά και χάρη στη βοήθεια του ανθρώπου και της τεχνολογίας, ο νεοσσός κατάφερε να πετάξει για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες.

Tags:
άγριο ζώο, ζώο, πτηνά, τροφή, Ισραήλ, drones, Drone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK