21:07 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας τουρίστας στην Ιταλία έσπασε κατά λάθος κομμάτι του ποδιού του γλυπτού «Venus Victrix» που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα όταν κάθισε πάνω του για να τον βγάλουν φωτογραφία. Όταν διαπίστωσε τη ζημιά απλά αποχώρησε σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει έναν τουρίστα να σπάει κομμάτι από το πόδι του αγάλματος «Venus Victrix» που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και είναι έργο του γνωστού Ιταλού γλύπτη, Αντόνιο Κανόβα. Μόλις ο τουρίστας διαπίστωσε τη ζημιά προτίμησε να κάνει... τον Κινέζο και να περιφερθεί λίγο στον χώρο σφυρίζοντας αδιάφορα λίγο πριν αποχωρήσει.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Ποσάνιο, κοντά στο Τρεβίζο στην βορειοανατολική Ιταλία.

Οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου «Αντόνιο Κανόβα» κατέγραψαν αυτήν την Παρασκευή τη στιγμή που ο άντρας κάθεται στο γλυπτό και ποζάρει για μια φωτογραφία. Λίγο μετά αντιλαμβάνεται ότι τα δάκτυλα από το πόδι του γλυπτού είχαν σπάσει. Φυσικά, έχοντας επίγνωση της ζημιάς που προκλήθηκε από την απερισκεψία του, ο άντρας απομακρύνεται χωρίς να αναφέρει το γεγονός.

«Οι φρουροί μας εντόπισαν τη ζημιά και τέθηκαν σε συναγερμό» ανέφερε το μουσείο σε δήλωση. Ο τουρίστας ταυτοποιήθηκε χάρη στις κάμερες ασφαλείας και στο μητρώο που συμπλήρωσε η σύζυγός του, στην αρχή της επίσκεψης. Ο ίδιος αποδέχτηκε ότι αυτός προκάλεσε τη ζημιά και δήλωσε πρόθυμος να την αποκαταστήσει

Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από την αδελφή του Ναπολέοντα, Παυλίνα Βοναπάρτη-Μποργκέζε την οποία ο Κανόβα θέλησε να ενσαρκώσει ως την θέα Αφροδίτη. 

Δείτε το βίντεο:

Tags:
άγαλμα, viral βίντεο, viral, μουσείο, τουρισμός, τουρίστας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK