23:19 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή της γέννησης μια φάλαινας Μπελούγκα, στο ενυδρείο Shedd Aquarium στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Χρειάστηκαν 15 ώρες τοκετού ώστε η μαμά φάλαινα να φέρει στον κόσμο ένα αρσενικό μικρό μήκους 1,63 μέτρων και βάρους 63 κιλών.

«Εμείς στο ενυδρείο είμαστε ακόμη συγκινημένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία με το κοινό, που μπορούμε να προσφέρουμε στιγμές με νόημα ώστε οι άνθρωποι να θαυμάσουν και να μάθουν τον κόσμο των πλασμάτων που κατοικούν στο βυθό» ανέφερε η δρ Μπρίτζετ Κάφλιν, πρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια του ενυδρείου.

Η μητέρα, η 14χρονη Μπέλα, γέννησε για πρώτη φορά, κάτι που φέρει μεγάλο ρίσκο, καθώς τα μωρά νέων μανάδων έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο η μαμά όσο και το νεογέννητο φαλαινάκι είναι καλά στην υγεία τους και κολυμπούν σε χώρο του ενυδρείου, μακριά από το κοινό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προσωπικό του πάρκου παρακολουθούν στενά τη μητέρα και το μωρό της, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα, βοηθούν το μικρό να θηλάσει, καθώς οι νεαρές φάλαινες Μπελούγκα δεν είναι σε θέση να θηλάσουν από μόνες τους, μέχρι και λίγες μέρες μετά τη γέννησή τους.

Να τονίσουμε ότι οι Μπελούγκα είναι μικρές λευκές φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
φάλαινα Μπελούγκα, φάλαινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK