11:54 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ερευνητική ομάδα της αμερικανικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης (NOAA) ανέβασε βίντεο από ερευνητικό αεροπλάνο που μπήκε στον τυφώνα Λόρα και χτύπησε τις ΗΠΑ με ταχύτητες ανέμων που έφτασαν τα 240 χλμ./ώρα.

Η αμερικανική ομάδα κυνηγά τυφώνες προκειμένου να συγκεντρώσει δεδομένα από το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο, που θα συμβάλουν στην πρόγνωση.

Το μέλος της NOAA, Νικ Άντεργουντ, ανέβασε βίντεο σε πραγματικό χρόνο από το αεροπλάνο του, ενώ πετούσε μέσα από τον τυφώνα. Όπως αποκάλυψε ο Άντεργουντ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει πετάξει 61 φορές μέσα σε τυφώνες.

Ο ερευνητής τράβηξε επίσης μερικές εντυπωσιακές εικόνες από το αεροσκάφος του καθώς ο τυφώνας Λόρα περνούσε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η εικόνα της έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας, όπως αυτή καταγράφηκε σε βίντεο από δορυφόρο χαμηλής τροχιάς γύρω από τη Γη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τυφώνας Λόρα, κατηγορίας 4 στην κλίμακα Saffir-Simpson, χτύπησε τις ΗΠΑ με ανέμους ταχύτητας μέχρι 240 χλμ./ώρα, αφού πρώτα πέρασε από την Κούβα, αφήνοντας δεκάδες νεκρούς σε άλλα νησιά της Καραϊβικής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Tags:
αεροπλάνο, ΗΠΑ, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK