21:41 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πώς θα νιώθατε σε διαφανείς τουαλέτες; Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Στο Τόκιο υπάρχουν διαφανείς τουαλέτες σε δημόσια πάρκα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της αντίληψης ότι είναι βρώμικες, σκοτεινές και δύσοσμες.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αποφεύγουν τις δημόσιες τουαλέτες με κάθε κόστος. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει και κανείς αφού η εικόνα σε τέτοιες τουαλέτες δεν είναι πάντα ευχάριστη. Έτσι, στην Ιαπωνία τοποθέτησαν διαφανείς, πολύχρωμες τουαλέτες σε πάρκα ώστε να αλλάξουν την αντίληψη του κόσμου για αυτές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elicia Murray (@eliciamurray) στις

Ο καινοτόμος αυτός σχεδιασμός οφείλεται στον βραβευμένο αρχιτέκτονα Σιγκέρου Μπαν και αποτελεί μέρος ενός έργου που οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Nippon, με τίτλο «Οι τουαλέτες του Τόκιο». Το έργο ζήτησε από 16 διαφορετικούς καλλιτέχνες να επανασχεδιάσουν 17 δημόσια μπάνια σε ολόκληρη την περιοχή της Σιμπούγια, με την ελπίδα να τα καταστήσουν πιο προσιτά και ελκυστικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drsquashzone007 (@squashzone007) στις

Οι διαφανείς τουαλέτες τοποθετήθηκαν σε διάφορα πάρκα της πόλης και επιτρέπουν σε αυτόν που θέλει να τις χρησιμοποιήσει να καταλάβει αν είναι καθαρές ή ακόμα και αν υπάρχει κάποιος μέσα. Το «έξυπνο γυαλί»  γίνεται αδιαφανές μόλις κλειδωθεί η πόρτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη shibuyasan_ (@shibuyasan_) στις

Ο έξυπνος σχεδιασμός ανατρέπει την αντίληψη ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι «σκοτεινές, βρώμικες, δύσοσμες και τρομακτικές» και είναι ακόμη διαθέσιμες για οποιονδήποτε. Είναι πολύχρωμες και φαίνονται και υπέροχες εξωτερικά. Τη νύχτα, μάλιστα, φωτίζουν τα πάρκα σαν όμορφα φανάρια. 

Εσείς θα τις χρησιμοποιούσατε; 

Tags:
φωτογραφίες, Τόκιο, τουαλέτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK