18:56 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα κοπάδι φάλαινες-δολοφόνοι επιτέθηκαν σε ένα γαλλικό ιστιοπλοϊκό σκάφος κι ένα ιστιοφόρο του ισπανικού ναυτικού, στα νερά της Γαλικίας.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, περίπου στις 18:30, ένα πλοίο του ισπανικού ναυτικού περικυκλώθηκε από όρκες, φάλαινες-δολοφόνους, για αρκετά λεπτά, που το μήκος του ξεπερνούσε τα δέκα μέτρα.

«Ας δούμε εάν θα σπάσει το πηδάλιο» είπε ένας από τους έξι ναύτες του σκάφους. Λίγο αργότερα, μία από τις όρκες άφησε τον έλεγχο του σκάφους από τα δόντια της.

Στην αρχή τα έξι μέλη του πληρώματος εντυπωσιάστηκαν από τις φάλαινες-δολοφόνους που πλησίαζαν το σκάφος, αλλά στη συνέχεια ο καπετάνιος προειδοποίησε ότι οι όρκες χτυπούσαν το σκαρί.

Κι όταν ένα κομμάτι από το πηδάλιο μήκους περίπου ενός μέτρου αποκολλήθηκε από το πλοίο, οι φάλαινες σταμάτησαν την καταδίωξη.

«Είμαι στο ναυτικό για χρόνια, έχω ταξιδέψει πολύ και έχω δει κητοειδή, φάλαινες, δελφίνια που περνούν από μπροστά σου ή σε ακολουθούν, αλλά ποτέ δεν μου έχει τύχει περιστατικό σαν αυτό» ανέφερε ο Καντίτο Κουσέλο, ένα από τα έξι μέλη του πληρώματος.

Παρά το συμβάν, το πλήρωμα κατόρθωσε να οδηγήσει το ιστιοπλοϊκό μέχρι τη ναυτική σχολή Marín Naval School, όπου ελπίζουν να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις επισκευές και να συμμετάσχουν στη ναυτική ρεγκάτα «Príncipe de Asturias», στις 4 Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε η ισπανική υπηρεσία προστασίας θαλάσσιων θηλαστικών, ήταν στο κατόπι των φαλαινών όταν ένα γαλλικό πλοίο ενημέρωσε για μία ακόμη επίθεση.

Η υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τα σκάφη στην περιοχή να αποφύγουν να πλησιάσουν τις όρκες.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί βιολόγοι, οι όρκες συνήθως δεν είναι επικίνδυνα ζώα και η επίθεσή τους ίσως να οφείλεται στο ότι μπέρδεψαν το πλοίο με κάποιο κήτος.

Και μπορεί το πλήρωμα του σκάφους του ισπανικού ναυτικού να υπέστη ένα σοκ,ωστόσο άλλοι ναυτικοί στην περιοχή μπόρεσαν να απολαύσουν από κοντά ένα από τα ομορφότερα θεάματα των ωκεανών.

Δείτε τα βίντεο:

Tags:
φάλαινα, όρκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK