14:28 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα παρασιτικό σκουλήκι μήκους 12,7 εκατοστών αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο ενός 23χρονου άντρα στην Κίνα, έπειτα από 17 χρόνια που παρέμενε στο κεφάλι του.

Ο νεαρός άντρας ανέφερε ότι είχε αρχίσει να νιώθει μουδιάσματα στα χέρια και τα πόδια ήδη από την ηλικία των 6 ετών.

Κι όταν τελικά έχασε την αίσθηση της δεξιάς πλευράς του κορμιού του, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι το πρόβλημα του 23χρονου σχετιζόταν με την κατανάλωση ωμού ή κακομαγειρεμένου κρέατος από εξωτικά ζώα, όπως τα βατράχια και τα φίδια, ή με κατάποση μολυσμένου νερού.

Πέρα από το μούδιασμα, ο νεαρός άντρας υπέφερε συχνά από πονοκεφάλους και ναυτία.

«Μισό από το πάνω μέρος του σώματός μου ήταν εντελώς μουδιασμένο, δεν μπορούσα να νιώσω το χέρι μου και δεν μπορούσα να το σηκώσω» είπε ο Τσεν στο πόρταλ Pear Video.

Έπειτα από αξονική τομογραφία, οι γιατροί εντόπισαν το παράσιτο μέσα στον εγκέφαλο του ασθενούς. Ο 23χρονος έπασχε από σπαργάνωση, μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από παράσιτα.

Τελικά, χειρουργοί αφαίρεσαν το παράσιτο, έπειτα από επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Wuchang University, στην επαρχία Τζιασνού της Κίνας.

«Το παράσιτο έτρωγε τον εγκέφαλο, καταστρέφοντας τις λειτουργίες, κάτι που προκαλεί μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια ή βλάπτει τη διάνοια» εξήγησαν οι γιατροί.

Υπολογίζεται ότι το παράσιτο παρέμεινε στον εγκέφαλο του άντρα από την Κίνα για 17 χρόνια, μιας και ήδη από την ηλικία των 6 ετών άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα.

Δείτε το βίντεο:

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK