15:34 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, ένας Ολλανδός φωτογράφος δημιούργησε μια εικόνα του Ιησού Χριστού, που έγινε viral στα social media και ταυτόχρονα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο φωτογράφος Μπας Ούτερβικ έχει δημιουργήσει στο παρελθόν κι άλλες σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος. Όμως η φωτογραφία του Ιησού Χριστού που δημιούργησε προκάλεσε πραγματικό χαμό στο διαδίκτυο.

Με τη βοήθεια του νευρωνικού δικτύου τεχνητής νοημοσύνης, ο φωτογράφος συνδύασε πολλαπλές εικόνες για να ανασκευάσει το πρόσωπο του Χριστού. Χρησιμοποίησε διαφορετικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού και προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων και γνωστών έργων του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Στο τέλος επεξεργάστηκε κάποια χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά και τα γένια, ώστε να ταιριάζουν με τις εθνοτικές ομάδες της Μέσης Ανατολής εκείνης της εποχής.

Κι ενώ το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ ρεαλιστικό, ο ίδιος ο καλλιτέχνης παραδέχεται ότι πρόκειται απλά για μια πιθανή εκδοχή της μορφής του Ιησού Χριστού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μορφή του Χριστού που δημιούργησε ο Ολλανδός φωτογράφος με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι το οπτικό αποτέλεσμα απέχει πολύ από τα δυτικά πρότυπα για την εικόνα του Ιησού Χριστού.

Ενώ άλλοι τάχθηκαν υπέρ με την επιλογή του φωτογράφου να μην παρουσιάσει τον Ιησού Χριστό με ίσια ξανθά μαλλιά και δυτικοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Tags:
Τεχνητή Νοημοσύνη, Ιησούς Χριστός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK