09:57 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ένα ζευγάρι Ιταλών από το Βένετο ξεκίνησαν με ιστιοπλοϊκό ένα ταξίδι στον ωκεανό για να φτάσουν μέχρι το τέλος του κόσμου και να αποδείξουν ότι η Γη είναι επίπεδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Stampa», οι δύο οπαδοί της «Θεωρίας της Επίπεδης Γης» ξεκίνησαν τη σύγχρονη Οδύσσειά τους κατά  την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζευγάρι άφησε παράνομα την περιοχή του και έφτασαν στη σικελική πόλη Τερμίνι Ιμερέσε, στα περίχωρα του Παλέρμο, όπου πούλησαν το αυτοκίνητό τους κι αγόρασαν ένα σκάφος.

Σύμφωνα με τον Σαλβατόρε Ζικίκ -γιατρό του γραφείου υγείας ναυτιλλομένων του ιταλικού Υπουργείου Υγείας που περιθάλπει μετανάστες- η δυσκολία που αντιμετώπισε το ζευγάρι ήταν να αφήσουν την Τυρρηνική Θάλασσα και να περάσουν από τα στενά της Μεσίνας, για να κατευθυνθούν προς το νησί Λαμπεντούζα.

Όμως απέτυχαν να εκπληρώσουν το εγχείρημά τους και κατέληξαν στο νησί Ούστικα, στα βόρεια των σικελικών ακτών.

«Το αστείο είναι ότι προσανατολίζονταν με πυξίδα, ένα όργανο που δουλεύει στη βάση του μαγνητισμού της Γης, μια αρχή που οι οπαδοί της Θεωρίας της Επίπεδης Γης θα έπρεπε να απορρίπτουν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Stampa», το εξαντλημένο ζευγάρι συνελήφθη και μπήκε σε καραντίνα πάνω στο πλοίο του στο Παλέρμο της Ιταλίας, όπου επιχείρησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο των αρχών για πρώτη φορά.

Προσπάθησαν ξανά για δεύτερη φορά και πιάστηκαν από περίπολο, αποφασίζοντας τελικά να επιστρέψουν στο Βένετο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Tags:
Γη, ταξίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK