21:28 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τι θα κάνατε εάν κάποια στιγμή σας δινόταν η ευκαιρία να σώσετε τη ζωή κάποιου που κάποτε σας είχε σώσει;

Αυτό ακριβώς έκανε μια γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Έδωσε το νεφρό της κι έσωσε τον αστυνομικό που πριν 8 χρόνια την είχε βάλει φυλακή.

Τότε η Τζόσελιν Τζέιμς ήταν χρήστης ναρκωτικών και μέλος της λίστας με τους πλέον καταζητούμενους της Αλαμπάμα.

Μεταξύ 2007-2012, η Τζόσελιν είχε συλληφθεί 16 φορές για ναρκωτικά. Ήταν σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος και δεν ήξερε πώς να βγει από εκεί, λέει η γυναίκα. 

«Ζούσα μια πάρα πολύ κακή ζωή, έκανα πολύ κακά πράγματα που δεν είχα καμία δουλειά να κάνω. Ήμουν ένα εντελώς χαμένο άτομο» εκμυστηρεύεται η Τζόσελιν για την παλιά της ζωή.

«Είχε τρελαθεί, έκλεβε κι έπαιρνε ναρκωτικά. Έκανε πράγματα που δεν έπρεπε να κάνει» λέει ο Τέρελ Πότερ, αστυνομικός τότε στο αστυνομικό τμήμα του Φιλ Κάμπελ.

«Την έκλεισα μέσα κανά δυο φορές» συνέχισε ο Πότερ, σύμφωνα με το Fox 5.

Στις 5 Νοέμβρη, η Τζόσελιν θα κλείσει 8 χρόνια καθαρή από τα ναρκωτικά και 8 χρόνια από την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με την Τζέιμς, ο Πότερ της έσωσε τη ζωή, συλλαμβάνοντάς την. «Είχα σιχαθεί ζώντας έτσι. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό» τονίζει η Τζόσελιν.

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο συνταξιούχος αστυνομικός έμαθε ότι τα νεφρά του αχρηστεύονταν, λειτουργώντας μόλις στο 5%. Οι γιατροί τού είπαν ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν 7 με 8 χρόνια μέχρι να βρεθεί νεφρό για μεταμόσχευση.

«Αρχίσαμε να προσευχόμαστε για να βρεθεί το σωστό μόσχευμα» αναφέρει ο Πότερ. «Ψάχναμε παντού σε ολόκληρες τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Κάποια μέρα, η παλιά γνώριμή του η Τζόσελιν είδε στο Facebook ότι ο σωτήρας της έψαχνε για τον κατάλληλο δότη.

«Αμέσως πέταξα το τηλέφωνό μου κάτω και το Άγιο Πνεύμα μου είπε ότι είχε το κατάλληλο νεφρό γι’ αυτόν τον άνθρωπο» διηγείται η Τζόσελιν.

Έπειτα από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, η γυναίκα έμαθε ότι ήταν απολύτως συμβατή με τον Πότερ.

«Εάν με ρωτούσες 100 ονόματα ανθρώπων που ίσως μου έδιναν το νεφρό τους, το όνομά της δεν θα ήταν ποτέ σ’ αυτή τη λίστα» λέει συγκινημένος ο Πότερ. «Είναι απίθανο που ήταν πρόθυμη να κάνει κάτι τέτοιο».

Στις 21 Ιούλη, ο πρώην αστυνομικός υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση. Πλέον, θεωρεί την Τζόσελιν κόρη του.

«Η σχέση μας είναι σπουδαία και ο δεσμός μεταξύ μας θα είναι για πάντα» λέει ο Πότερ. «Δίνοντάς μου το νεφρό της, μου έσωσε τη ζωή».

«Ο Θεός με αποκατέστησε από μέσα προς τα έξω. Το να μπορέσω να δώσω σε έναν άλλον άνθρωπο ένα νεφρό για να επεκτείνω τη ζωή του είναι η καλύτερη ανταμοιβή» λέει η γυναίκα.

Σήμερα, η Τζόσελιν έχει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται «Place of Grace» (Τόπος της Χάριτος), όπου βοηθάει γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη. «Θέλω ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει βοήθεια γι’ αυτούς εκεί έξω. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στη ζωή σου, πάντα μπορείς να το αλλάξεις» λέει η Τζόσελιν.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
μεταμόσχευση, αστυνομικός, νεφρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK