00:30 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τουλάχιστον 200 σκελετοί μαμούθ βρέθηκαν στο σημείο ανέγερσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου στην πόλη του Μεξικού.

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στη συγκεκριμένη τοποθεσία αναφέρουν ότι τα ευρήματα ίσως αποτελέσουν το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου για την εξαφάνιση των μαμούθ στη Γη.

Λείψανα μαμούθ βρέθηκαν σε λίμνη της Σιβηρίας
© Φωτογραφία : Press service of Yamalo-Nenets Autonomous Region’s governor

«Έχουμε περίπου 200 μαμούθ, περίπου 25 καμήλες και 5 άλογα» ανέφερε ο αρχαιολόγος Ρουμπέν Μανζανίγια Λόπεζ, του εθνικού ινστιτούτου ανθρωπολογίας και ιστορίας, για τα ευρήματα στην περιοχή.

Ευρήματα υποδεικνύουν ότι άνθρωποι κατασκεύαζαν εργαλεία από τα οστά των ζώων, περίπου 10 χιλ. με 20 χιλ. χρόνια πριν.

Αρχαιολόγοι μπροστά σε σκελετό μαμούθ στη Σάντα Λουτσία του Μεξικού
© AP Photo / Marco Ugarte
Αρχαιολόγοι μπροστά σε σκελετό μαμούθ στη Σάντα Λουτσία του Μεξικού

Σύμφωνα με το αρχαιολόγο, υπάρχουν στοιχεία ότι τα μαμούθ στο σημείο πέθαναν από φυσικά αίτια, αφού παγιδεύτηκαν στη λάσπη του πυθμένα της λίμνης που άλλοτε βρισκόταν εκεί. Επίσης βρέθηκαν και ανθρώπινες παγίδες.

«Στο Τουλτεπέκ, εργαλεία κατασκευάζονταν από τα κόκαλα μαμούθ. Ήδη έχουμε αρκετές ενδείξεις ότι κι εδώ έχουμε τέτοιου είδους εργαλεία, αλλά μέχρι οι εργαστηριακές εξετάσεις να διεξαχθούν, δεν θέλουμε να πούμε ότι έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό» ανέφερε ο αρχαιολόγος.

Αρχαιολόγος μπροστά σε σκελετό μαμούθ στη Σάντα Λουτσία του Μεξικού
© AP Photo / Marco Ugarte
Αρχαιολόγος μπροστά σε σκελετό μαμούθ στη Σάντα Λουτσία του Μεξικού

«Τι προκάλεσε την εξαφάνιση των μαμούθ; Παντού υπάρχει μια τεράστια συζήτηση. Ήταν η κλιματική αλλαγή ή η ανθρώπινη παρέμβαση; Πιστεύω ότι στο τέλος, σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναδειχθεί μια συνδυαστική επίδραση της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης παρουσίας» σχολιάζει ο παλαιοντολόγος Χοακίν Αρόγιο Καμπράλες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ανασκαφή στη Σάντα Λουτσία του Μεξικού ξεπέρασε σε αριθμό ευρημάτων εκείνη του Χοτ Σπρινγκς στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ο μεγαλύτερος «τάφος» μαμούθ στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Μεξικό, μαμούθ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK