16:49 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κάθε πρωί στις 9 οι αρχές της Τζακάρτα στην Ινδονησία παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κουβαλώντας ένα φέρετρο, για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τον κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι «νεκροθάφτες» φορούν προστατευτικές στολές, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται στις κηδείες των θυμάτων του κορονοϊού.

Οι ιδιόμορφες αυτές νεκρώσιμες πομπές ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου και αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον ακόμη 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Ρίκι Μουλιγιάνα που συμμετέχει στις καθημερινές παρελάσεις, πρόκειται για μέρος της πρωτοβουλίας του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού στην Ινδονησία, που μετρά τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την ασθένεια, μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ασία.

«Πρόκειται για μια εξαντλητική δουλειά, γιατί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο από τον κορονοϊό» εκμυστηρεύεται ο Μουλιγιάνα. «Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι το να φοράς μάσκα είναι πολύ σημαντικό» προσθέτει.

Η πομπή περνά μπροστά από τις περιοχές με τα εμπορικά κέντρα της πόλης, καθώς και από τις περιοχές της μεσαίας τάξης και τις φτωχότερες συνοικίες.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι οι καθημερινές αναπαραστάσεις των κηδειών θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικές.

«Τώρα οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες. Χωρίς αυτή την πρωτοβουλία, θα παραβίαζαν διαρκώς τους κανόνες» λέει ο Μάνσο, ένας 74χρονος κάτοικος της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Ινδονησία ξεπέρασε τις 190 χιλ. κρούσματα, ενώ οι θάνατοι φτάνουν πάνω από τους 7.900.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Τζακάρτα, φέρετρο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK