02:23 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια μοναδικά σπάνια κόκκινη φώκια με μπλε μάτια -που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα- μέσα σε μια αποικία μαύρης φώκιας βρήκε ο Ρώσος βιολόγος, Βλαντίμιρ Μπουρκάνοφ, στο νησί Τιουλένι, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Η πολύ σπάνια κόκκινη φώκια με τα μπλε μάτια πήρε το παρατσούκλι «Το Ασχημόπαπο» για την εμφάνισή της, παραπέμποντας στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τον μικρό κύκνο στο κοπάδι με τις πάπιες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Siberean Times», το μικρό φωκάκι θα παρακολουθείται από τους επιστήμονες, για να γίνει βέβαιο ότι δεν θα αποβληθεί από τις άλλες φώκιες, όπως είχε γίνει πριν χρόνια σε ένα άλλο κόκκινο φωκάκι, την Ναφάνια (3η φωτογραφία).

Η μικρή χαλκοκόκκινη φώκια με τα γαλάζια μάτια γεννήθηκε τον Αύγουστο, με τους επιστήμονες να αντιμετωπίζουν τη γέννησή της ως κάτι σαν μικρό θαύμα.

Οι πιθανότητες για να γεννηθεί μια τέτοια φώκια-αλμπίνο υπολογίζεται από τους ειδικούς ως μία στις 100 χιλιάδες.

Τέτοια ζώα -όπως αυτό, η Ναφάνια και ένα άλλο φωκάκι πριν μερικά χρόνια- δεν τη βγάζουν εύκολα καθαρή. Οι αποικίες τους μπορούν εύκολα να τις αποβάλλουν, εξαιτίας της διαφορετικής εμφάνισής τους. Έχουν φτωχή όραση και συχνά εμφανίζουν περισσότερα βιολογικά προβλήματα από τις άλλες φώκιες.

«Το συγκεκριμένο μικρό μοιάζει καλοταϊσμένο και πολύ δραστήριο, οπότε ξεκάθαρα η μητέρα του τού έδωσε πολύ γάλα. Άλλες φώκιες δεν δίνουν τόση σημασία, κάτι που είναι ανησυχητικό και τα πράγματα δεν πάνε καλά όταν οι άλλες φώκιες αρχίζουν να τα κυνηγούν και να τα δαγκώνουν».

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Ρωσία, φώκια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK