07:44 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ινδός φωτογράφος άγριας ζωής, Ντχριτιμάν Μουκχερτζί, απαθανάτισε μια μοναδική σκηνή. Ένας κροκοδειλο-μπαμπάς βγάζει βόλτα τα πάνω από 100 μωρά κροκοδειλάκια του.

Η φωτογραφία του Ινδού φωτογράφου δείχνει τον τεσσάρων μέτρων κροκόδειλο του Γάγγη ποταμού να μεταφέρει τα περισσότερα από τα 100 κροκοδειλάκια στην πλάτη του.

Ο κροκόδειλος φωτογραφήθηκε στο εθνικό καταφύγιο Chambal National Sanctuary στο Ούταρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία.

«Είναι κροκόδειλοι που τρώνε ψάρια και κατά κανόνα φοβούνται πολύ τους ανθρώπους, αλλά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά τους» σχολιάζει ο φωτογράφος.

Το εντυπωσιακό της φωτογραφίας είναι ότι οι κροκόδειλοι γκάριαλ θεωρούνται είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Υπολογίζεται ότι μόλις περίπου 650 ενήλικες απομένουν στην Ινδία, με τους 500 να ζουν σε φυσικά καταφύγια, σύμφωνα με το μουσείο του Λονδίνου.

Για τον παραπάνω λόγο, το να βλέπει κανείς τόσο πολλούς απογόνους δεν είναι μόνο ασυνήθιστο, αλλά και πολύ ενθαρρυντικό για το συγκεκριμένο είδος. (Ο συγκεκριμένος κροκόδειλος πιστεύεται ότι είναι ο μπαμπάς περίπου 150 μικρών, ζευγαρώνοντας με 7-8 θηλυκές).

«Αυτός είναι υποστηρικτικός πατέρας. Ένας μεγάλος αρσενικός γκάριαλ-είδος υπό εξαφάνιση-παριστάνει το φεριμπότ για τους αναρίθμητους απογόνους του» αναφέρει, χαρακτηριστικά, το σχόλιο της εντυπωσιακής φωτογραφίας στο Twitter.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, το καρέ του πρόκειται να βοηθήσει τον κόσμο να συμπαθήσει τους κροκόδειλους γκάριαλ και να συμβάλλει στην προστασία τους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη φωτογραφία σοβαρή υποψήφια για να χαρίσει στον Μουκχερτζί την 1η θέση στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Καλύτερος Φωτογράφος Άγριας Ζωής της Χρονιάς», στις 13 Οκτώβρη 2020.

Δείτε τη φωτογραφία:

Tags:
Ινδία, κροκόδειλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK