02:16 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας συνταξιούχος οδηγός έπεσε θύμα λάθους από το ραντάρ της τροχαίας και του ήρθε κλήση πως πήγαινε με την υπερβολική ταχύτητα των 170 χλμ/ώρα, ενώ αυτός οδηγούσε μόλις με 85 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Blick, ο Ελβετός ηλικιωμένος οδηγός κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο με 85 χλμ/ώρα, κινούμενος πίσω από ένα φορτηγό.

Όπως ήταν φυσικό, ο συνταξιούχος τρελάθηκε όταν έμαθε ότι θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο και να παραδώσει το δίπλωμά του, δεδομένου ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει πιάσει αυτές τις ταχύτητες με το αμάξι.

Γι’ αυτό το λόγο υπέβαλε ένσταση στην ελβετική αστυνομία και τελικά δικαιώθηκε, με τις αρχές να παραδέχονται το λάθος τους.

Στην πραγματικότητα ο Ελβετός ηλικιωμένος είχε πέσει θύμα ενός σπάνιου φαινομένου, που οδηγεί τα ραντάρ της τροχαίας σε λανθασμένες μετρήσεις.

«Πρόκειται για το φαινόμενο της “διπλής αντανάκλασης”, που μπορεί να συμβεί όταν ένα όχημα οδηγεί πίσω από φορτηγό έχοντας μια πολύ συγκεκριμένη σε σχέση με το αυτοκίνητο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ταχύτητα του αυτοκινήτου που καταγράφει το ραντάρ διπλασιάζεται σε σχέση με την πραγματική που δείχνει το κοντέρ» σχολίασε η αστυνομία του Ααργκάου στην ελβετική εφημερίδα «Blick».

Tags:
υπερβολική ταχύτητα, Ελβετία, Τροχαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK