12:38 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου Kakadu National Park στη βόρεια Αυστραλία προσπαθούν να διασώσουν μια μεγάπτερη φάλαινα που φαίνεται πως έχασε τον προσανατολισμό της και εισήλθε στον «Ανατολικό Ποταμό του Αλιγάτορα» (East Alligator River), αντί να μεταναστεύσει στην Ανταρκτική.

Τρεις μεγάπτερες φάλαινες έχασαν τον δρόμο τους και μπήκαν στον ποταμό που βρίθει από κροκόδειλους. Κι ενώ οι δύο φαίνεται να έχουν επιστρέψει ήδη στον Ειρηνικό Ωκεανό, η τρίτη παραμένει παγιδευμένη στο ποτάμι των κροκοδείλων, περικυκλωμένη από τα σαρκοφάγα αμφίβια ερπετά.

Οι αρχές του εθνικού πάρκου Kakadu οριοθέτησαν μια περιοχή 30 χιλιομέτρων, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της φάλαινας και των τουριστών που κατέφτασαν εκεί για να παρακολουθήσουν το σπάνιο θέαμα.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια σύγκρουση μεταξύ μιας βάρκας και μιας φάλαινας σε νερά που είναι γεμάτα από κροκόδειλους και δεν υπάρχει ορατότητα στον βυθό. Δεν θέλουμε επίσης σκάφη, ακούσια, να αναγκάσουν τη φάλαινα να προχωρήσει επάνω στο ποτάμι» ανέφεραν οι αρχές σε σχετική ανάρτησή τους στα social media.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του πάρκου, δεν πρόκειται για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και πως η φάλαινα «προς το παρόν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο» από τους κροκόδειλους.

Από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισαν το συμβάν ως «ασυνήθιστο και συναρπαστικό», αλλά προτεραιότητά τους είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του πάρκου και της φάλαινας.

Για όλους, «το καλύτερο σενάριο είναι η φάλαινα να επιστρέψει γρήγορα στον ωκεανό» σημείωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
κροκόδειλος, φάλαινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK