19:35 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που δύο δελφίνια κολυμπούν δίπλα-δίπλα, κρατώντας το ένα το χέρι του άλλου ή πιο σωστά το ένα το πτερύγιο του άλλου.

Το σπάνιο και συνάμα εντυπωσιακό θέαμα των δελφινιών που κολυμπούσαν ακουμπώντας τα πτερύγιά τους λες και κρατιούνταν χεράκι-χεράκι βιντεοσκόπησε ένας Αυστραλός ενώ βρισκόταν σε βάρκα, ανοιχτά του Γκλαντστόουν της Αυστραλίας.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, τρία πανέμορφα δελφίνια κολυμπούν δίπλα-δίπλα, τρέχοντας μπροστά από τη βάρκα.

Ξαφνικά, τα δύο από τα πανέμορφα θαλάσσια θηλαστικά με την εκπληκτική νοημοσύνη πλησιάζουν το ένα το άλλο, απλώνουν τα πλευρικά τους πτερύγια και τα ακουμπούν μεταξύ τους λες και θέλουν να πιαστούν χέρι-χέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα δελφίνια πέρα από ζώα εξαιρετικά ευφυή είναι ζώα εξόχως κοινωνικά. Συνήθως ζουν σε μικρές ομάδες έως 12 δελφινιών. Όταν υπάρχει αφθονία τροφής στην περιοχή, αυτές οι μικρές ομάδες μπορεί να ενωθούν μεταξύ τους σε αγέλες που αριθμούν έως και 1.000 άτομα.

Τα δελφίνια επιδεικνύουν πολύπλοκη κοινωνική συμπεριφορά με ιεραρχία, που συχνά φτάνει και στην άσκηση συντονισμένης επιθετικής συμπεριφοράς, συνήθως, εναντίον αρσενικών δελφινιών.

Οι λόγοι για κάτι τέτοιο συχνά είναι παρόμοιοι με εκείνων στους ανθρώπους, όπως οι διαμάχες μεταξύ συντρόφων ή ο ανταγωνισμός για κάποιο θηλυκό.

Μάλιστα, κάποιες φορές ο χαμένος της εν λόγω διαμάχης εξαναγκάζεται από τα υπόλοιπα δελφίνια της ομάδας σε απομάκρυνση.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Αυστραλία, δελφίνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK